
Älä peittele ihania suppiksia juustoon, vaan anna niiden paahtua pizzan päällä! Valkoinen pizza saa yllättävän raikkaan maun pinnalle levitetystä turkkilaisesta jugurtista. Yhtä hyvin voit käyttää myös ranskankermaa.
Helpon pizzan esikuvia ovat tarte flambée -tyyliin leivottu suppilovahveropiirakka sekä valkoiset pizzat, joissa täytettä ei peitellä juustoon. Pizzaan tulee kyllä juustoa, mutta se levitetään suppisten alle: näin se sopivasti eristää pohjan sienistä irtoavasta kosteudesta, jolloin pohja säilyttää rapeutensa.
Voit vaikuttaa makuun sillä, minkä valkoisen päällysteen valitset: turkkilaisesta jugurtista pizza saa yllättävän raikkaan maun, klassinen ranskankerma taas on täyteläisempi vaihtoehto.
Hapahkon jugurtin pariksi sopivat miedot juustot kuten mozzarella, voimakkaat juustot taas toimivat ranskankerman kanssa. Jos käyttämäsi juusto on kovin suolainen, suppikset kannattaa maustaa vain vienosti, jotta niiden oma ihana maku ei tallaudu suolaisuuden alle. Tuoretta rosmariinia ja timjamia kannattaa sen sijaan laittaa reilusti!
Valkoinen suppispizza
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kulhossa 2 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lisää päälle hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja sekoita tasaiseksi velliksi. Anna seoksen tekeytyä liinalla peitettynä 10–15 minuuttia, kunnes hiiva on herännyt ja taikina kuplii.
- Sekoita joukkoon suola. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen öljy. Vaivaa taikina huolellisesti kimmoisaksi.
- Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle. Taputtele kumpikin jauhotetuin käsin ohueksi, soikionmuotoiseksi levyksi, jonka reunat ovat hieman koholla. Peitä pohjat liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
- Valmistele sillä aikaa sienet. Puhdista suppikset ja paista ne kokonaisina kuumalla pannulla öljyssä niin, että enin neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
- Nosta tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.
- Levitä pohjien päälle turkkilainen jugurtti tai ranskankerma sekä juustoraaste. Riivi päälle rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle suppikset ja timjamin oksat.
- Vetäise pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa pizzan paksuudesta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Paista toinen pizza samoin.
- Viimeistele pizza tuoreilla yrteillä ja rouhaisemalla päälle mustapippuria.