Pirjo Haglund on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poropiirakka

Työvaiheet

 

 

Piirakkapohja

2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 100 g voita 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Täyte

1/2 purjoa 1-2 rkl voita 250 g leipäjuustoa 100 g kylmäsavuporoa 3 kananmunaa 2 dl kermaa 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa puolisen tuntia ennen piirasvuokaan painelua.
  2. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa pannussa voissa 5 minuuttia.
  3. Leikkaa leipäjuusto ja poro kuutioiksi.
  4. Sekoita munat kermaan ja mausta seos pippurilla.
  5. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija noin 26 cm). Levitä purjo, juusto ja poro pohjalle ja kaada päälle muna-kermaseos.
  6. Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla