Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Poropiirakka
Työvaiheet
Piirakkapohja
2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 100 g voita 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Täyte
1/2 purjoa 1-2 rkl voita 250 g leipäjuustoa 100 g kylmäsavuporoa 3 kananmunaa 2 dl kermaa 1/4 tl mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa puolisen tuntia ennen piirasvuokaan painelua.
- Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa pannussa voissa 5 minuuttia.
- Leikkaa leipäjuusto ja poro kuutioiksi.
- Sekoita munat kermaan ja mausta seos pippurilla.
- Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija noin 26 cm). Levitä purjo, juusto ja poro pohjalle ja kaada päälle muna-kermaseos.
- Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana.