
Jos loimulohesta jäisi jotakin jäljelle, näppärä kokki tekee siitä loimulohimoussea.
Kalle Palanderin loimulohta, Skånen perunoita ja loimulohimoussea
Ainekset
Työvaiheet
- Mausta lohifilee makusi mukaan ja loimuta kypsäksi. Valele 10 minuutin välein konjakilla ja hunajalla.
Skånen perunat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Paloittele sipuli pieniksi palasiksi. Lisää pataan tai kasariin ruokaöljy ja kuumenna. Lisää joukkoon sipuli ja perunakuutiot ja kuullota muutama minuutti.
- Lisää kerma ja mausta suolalla. Hauduta kypsäksi. Viimeistele tillillä ja ruohosipulilla. Tarkista maku.
Loimulohimousse
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää ranskankerma ja vatkaa vaahdoksi.
- Lisää mäti, loimulohi, ruohosipuli ja sitruunamehu ja sekoita kevyesti.
- Anna maustua jääkaapissa 2 h. Tarkista maku ennen tarjoilua ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.