Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 281 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Ninna Lindström

Uunilohi on todellinen arjen kestosuosikki. Jos kaipaat uutta ideaa uunilohen valmistukseen, kokeile mausta kala hunajalla, sinapilla ja vuohenjuustolla. Täydellinen makuyhdistelmä!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappinen vuohenjuustolohi

Ainekset

800
g
kirjolohi- tai lohifileetä
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
2
rkl
hunajaa
2
rkl
karkeaa sinappia
2
valkosipulinkynttä
300
g
vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1.  Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 5 minuuttia.
  3. Sekoita sillä aikaa tahna hunajasta, sinapista ja murskatusta valkosipulista.
  4. Ota vuoka uunista ja vedä nahka irti kalasta. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri. Levitä tahna päälle. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä viipaleet lohen päälle.
  5. Kypsennä kalaa uunissa vielä noin 20 minuuttia.
  6. Tarjoa uunilohi esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Kommentit (1)

LilliN
Seuraa 
Liittynyt19.8.2014

Herkullinen resepti ja mahtava vinkki kalan nahan irroittamiseen! Eipä voisi enää helpompaa olla. Kiitos!