Uunilohi on todellinen arjen kestosuosikki. Jos kaipaat uutta ideaa uunilohen valmistukseen, kokeile mausta kala hunajalla, sinapilla ja vuohenjuustolla. Täydellinen makuyhdistelmä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Sinappinen vuohenjuustolohi
Ainekset
800
g
kirjolohi- tai lohifileetä
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
2
rkl
hunajaa
2
rkl
karkeaa sinappia
2
valkosipulinkynttä
300
g
vuohenjuustoa
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 5 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa tahna hunajasta, sinapista ja murskatusta valkosipulista.
- Ota vuoka uunista ja vedä nahka irti kalasta. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri. Levitä tahna päälle. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä viipaleet lohen päälle.
- Kypsennä kalaa uunissa vielä noin 20 minuuttia.
- Tarjoa uunilohi esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Herkullinen resepti ja mahtava vinkki kalan nahan irroittamiseen! Eipä voisi enää helpompaa olla. Kiitos!