Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje: Kira Åkerström-Kekkonen Kuva: Sara Remington

Kiehtovat lisukkeet ovat helpon broileriruuan juju. Harissan tilalla voit käyttää myös chiliä tai sriracha-kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Muussattu avokado

Ainekset

1
iso kypsä avokado
1
rkl
limetin mehua
1/2
dl
hienonnettua korianteria
suolaa

Työvaiheet

  1. Muussaa avokado haarukalla. Sekoita loput ainekset joukkoon. Tarkista maku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Uunissa paahdetut tomaattikeiton ainekset saavat tästä keitosta täydellisen makuisen. Laitat vaan kasvikset pellille ja paahtumisen jälkeen soseutus ja maustaminen. Itse tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa ja siksi en lisää keittoon kermaa tai muuta vastaavaa ainesosaa. Raejuusto...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu tomaattikeitto

Ainekset

800
g
tomaatteja
1
iso sipuli
1
kokonainen
valkosipuli (9 kynttä) 30 g
3
kpl
porkkanoita
1/2
chilipaprika
2
rkl
öljyä
7
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
savupaprikaa
1
tl
meiramia
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
suolaa
1
mm
mustapippuria
3/4
rkl
sokeria
1
rkl
balsamicoa

Työvaiheet

1. Kuori porkkanat ja sipulit. Pilko tomaatit, porkkanat ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Valkosipulia ei tarvitse kuoria riittää, kuin halkaisee keskeltä. Chilin puolikasta ei tarvitse pienentää.

2. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada kasvisten päälle öljyä ja pyörittele kasviksia öljyssä hyvin. Paahda kasviksia uunissa 200-225  asteessa n. 40 min. (Ota valkosipulit pois aiemmin. Niiden paahduttamiseen riittää 25-30 min)

3. Irrota valkosipulit kuoresta haarukalla ja lisää ne blenderiin valmiiksi odottamaan muita kasviksia.

4. Kaada paahtuneet kasvikset blenderiin valkosipulien päälle ja kaada sinne myös kaikki neste uunipelliltä. Lisää blenderiin myös 5 dl vettä. Soseuta!

5. Kaada soseutettu keitto kattilaan ja lisää vielä 1-2 dl vettä. Kuumenna keitto kiehuvaksi.Lisää mukaan myös kasvisliemikuutio ja mausteet (myös sokeri). Anna hautua hiljaa poreillen 5 min.

6. Lisää lopuksi tumma balsamico. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta.  Keittoa voi pehmentää myös kermalla, mutta itse jätin sen nyt pois, koska tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa, joka pehmentää makua upeasti. Nauti!

ps. Valkosipulien maku laimenee todella paljon paahdettaessa. 

Tarjoile raejuuston, paahdettujen siementen tai leipäkrutonkien kanssa!

Ohje: Tarja Pasanen/vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Talvisen päivän makunautinnon kruunaa eksoottisen maukas ja värikäs kanakastike, jonka voit nauttia esimerkiksi pastan tai riisin kanssa. Tässä kastikkeessa on todella paljon makuja ja vie sinut makumuistoihin etelän lämpöön. Jos pidät mausteisesta ruoasta, niin tätä ohjetta kannattaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Eksoottisen maukas kanakastike

Ainekset

400
g
kanan fileesuikaleita (naturel)
1,5
kpl
sipulia (150g)
3-4
kpl
valkosipulin kynsiä
2
dl
kookosmaitoa
2
dl
ruokakermaa
1/2
vihreä paprika (80 g)
8
kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (80 g)
3
ananasrengasta omassa mehussaan (100g)
1
tl
currya
1
tl
savupaprikaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
tl
srirachaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Pilko sipulit, valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja ananakset pieniksi paloiksi.

2. Kuullota sipuleita ensin pannulla pehmeiksi muutama minuutti ja lisää sitten mukaan kaikki muut pilkotut vihannekset/säilykehedelmät. Paista niitä yhdessä vielä hetkisen.

3. Paista kanasuikaleet pienissä erissä toisella pannulla samaan aikaan ja mausta jokainen erä suolalla, pippurilla ja currylla. (Kanan kypsymisaika on 10 min. )

4. Lisää kaikki kanan suikaleet/palat vihannesten sekaan toiseen pannuun ja lisää mukaan myös kookosmaito, kerma, sriracha, savupaprika sekä sitruunamehu. Huuhdo vedellä kermojen purkit ja lisää kastikkeen sekaan. Keitä hiljalleen vielä 5-10 min. Maista! (Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua.)

5. Nauti riisin tai pastan kanssa. Annoksen päälle sopii erinomaisesti parmesan-juusto!

Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 178 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kuorellisia manteleita, leseitä ja chiansiemeniä. Tässä tuorepuurossa on kunnolla kuitua. Ihana maku syntyy paahtamalla ainekset kevyesti ennen puuron sekoittamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-puolukkatuorepuuro

Ainekset

½
dl
kuorellisia manteleita
1
dl
vehnäleseitä
1
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
chiansiemeniä
5
dl
piimää (rasvaa 2 %)
2
rkl
hunajaa
1
rkl
puolukkajauhetta
Päälle
puolukoita
juoksevaa hunajaa
chiansiemeniä, kaurahiutaleita ja puolukkajauhetta

Työvaiheet

  1. Rouhi mantelit kevyesti veitsellä. Lisää mantelit, leseet ja hiutaleet kuivalle valurautapannulle. Paahda niitä keskilämmöllä voin 5 minuuttia koko ajan ahkerasti käännellen, kunnes pannulta nousee hyvä, kevyesti paahteinen tuoksu. Jäähdytä.
  2. Sekoita kaikki puuron ainekset keskenään kulhossa. Jaa annoskulhoihin. Anna puurojen tekeytyä peitettyinä jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan aamuun.
  3. Tarjoa puolukoiden ja hunajan kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 713 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämän suklaakakun ainekset ovat luultavasti jo kaapissasi. Kakku on paitsi maailman helpoin, myös vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suklaakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
dl
kauramaitoa
1
dl
kuumaa kahvia
Vuokaan
(vegaanista) margariinia ja korppujauhoja
Lisäksi
(vegaanista) jätskiä ja tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään.
  2. Lisää öljy, kauramaito ja kuuma kahvi. Sekoita vispilällä nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
  3. Voitele ja korppujauhota pieni rengasvuoka (tilavuus noin 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
  4. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se vadille. Tarjoa lämpimänä jätskin ja minkä tahansa marjojen kanssa.

Vinkki! Jos maltat antaa kakun jäähtyä, se leikkautuu kauniimmin.

Kommentit (2)

Vierailija

Tämmöistä olen tehnyt 80-luvulta alkaen. Jos jäähdyttää kakun ja kuorruttaa tomusokeri-kaakao-keiju-kuorrutteella, saa luxus-version.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kyseessä on hyväksi havaittu ja helppo tapa tehdä suklaakakku, josta on varmasti erilaisia versioita. Kiitos kuorrutusvinkistä!