Kiehtovat lisukkeet ovat helpon broileriruuan juju. Harissan tilalla voit käyttää myös chiliä tai sriracha-kastiketta.
Muussattu avokado
Ainekset
Työvaiheet
- Muussaa avokado haarukalla. Sekoita loput ainekset joukkoon. Tarkista maku.
Kiehtovat lisukkeet ovat helpon broileriruuan juju. Harissan tilalla voit käyttää myös chiliä tai sriracha-kastiketta.
Uunissa paahdetut tomaattikeiton ainekset saavat tästä keitosta täydellisen makuisen. Laitat vaan kasvikset pellille ja paahtumisen jälkeen soseutus ja maustaminen. Itse tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa ja siksi en lisää keittoon kermaa tai muuta vastaavaa ainesosaa. Raejuusto...
1. Kuori porkkanat ja sipulit. Pilko tomaatit, porkkanat ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Valkosipulia ei tarvitse kuoria riittää, kuin halkaisee keskeltä. Chilin puolikasta ei tarvitse pienentää.
2. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada kasvisten päälle öljyä ja pyörittele kasviksia öljyssä hyvin. Paahda kasviksia uunissa 200-225 asteessa n. 40 min. (Ota valkosipulit pois aiemmin. Niiden paahduttamiseen riittää 25-30 min)
3. Irrota valkosipulit kuoresta haarukalla ja lisää ne blenderiin valmiiksi odottamaan muita kasviksia.
4. Kaada paahtuneet kasvikset blenderiin valkosipulien päälle ja kaada sinne myös kaikki neste uunipelliltä. Lisää blenderiin myös 5 dl vettä. Soseuta!
5. Kaada soseutettu keitto kattilaan ja lisää vielä 1-2 dl vettä. Kuumenna keitto kiehuvaksi.Lisää mukaan myös kasvisliemikuutio ja mausteet (myös sokeri). Anna hautua hiljaa poreillen 5 min.
6. Lisää lopuksi tumma balsamico. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Keittoa voi pehmentää myös kermalla, mutta itse jätin sen nyt pois, koska tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa, joka pehmentää makua upeasti. Nauti!
ps. Valkosipulien maku laimenee todella paljon paahdettaessa.
Tarjoile raejuuston, paahdettujen siementen tai leipäkrutonkien kanssa!
Ohje: Tarja Pasanen/vesikielellä @waterontongue
Talvisen päivän makunautinnon kruunaa eksoottisen maukas ja värikäs kanakastike, jonka voit nauttia esimerkiksi pastan tai riisin kanssa. Tässä kastikkeessa on todella paljon makuja ja vie sinut makumuistoihin etelän lämpöön. Jos pidät mausteisesta ruoasta, niin tätä ohjetta kannattaa...
1. Pilko sipulit, valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja ananakset pieniksi paloiksi.
2. Kuullota sipuleita ensin pannulla pehmeiksi muutama minuutti ja lisää sitten mukaan kaikki muut pilkotut vihannekset/säilykehedelmät. Paista niitä yhdessä vielä hetkisen.
3. Paista kanasuikaleet pienissä erissä toisella pannulla samaan aikaan ja mausta jokainen erä suolalla, pippurilla ja currylla. (Kanan kypsymisaika on 10 min. )
4. Lisää kaikki kanan suikaleet/palat vihannesten sekaan toiseen pannuun ja lisää mukaan myös kookosmaito, kerma, sriracha, savupaprika sekä sitruunamehu. Huuhdo vedellä kermojen purkit ja lisää kastikkeen sekaan. Keitä hiljalleen vielä 5-10 min. Maista! (Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua.)
5. Nauti riisin tai pastan kanssa. Annoksen päälle sopii erinomaisesti parmesan-juusto!
Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue
Kuorellisia manteleita, leseitä ja chiansiemeniä. Tässä tuorepuurossa on kunnolla kuitua. Ihana maku syntyy paahtamalla ainekset kevyesti ennen puuron sekoittamista.
Tämän suklaakakun ainekset ovat luultavasti jo kaapissasi. Kakku on paitsi maailman helpoin, myös vegaaninen.
Vinkki! Jos maltat antaa kakun jäähtyä, se leikkautuu kauniimmin.
Tämmöistä olen tehnyt 80-luvulta alkaen. Jos jäähdyttää kakun ja kuorruttaa tomusokeri-kaakao-keiju-kuorrutteella, saa luxus-version.
Kyllä, kyseessä on hyväksi havaittu ja helppo tapa tehdä suklaakakku, josta on varmasti erilaisia versioita. Kiitos kuorrutusvinkistä!
Ladataan...