Juancamole on tottuneen guacamolen valmistajan taidonnäyte. Kaliforniasta kantautunut resepti ei tunne määriä, vaan kokin täytyy osata maistella oikea lopputulos. Jokainen juancamole on erilainen.
Toisin kuin guacamolessa, juancamolessa avokadoa ei soseuteta. Se pilkotaan pieniksi palasiksi, joita "painellaan hienovaraisesti". Näin mausteiden maku tarttuu avokadoon. Limettiä ei laiteta, vaan hapokkuus tulee sitruunamehusta ja pienestä lorauksesta viinietikkaa.
Juancamole
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori avokado ja paloittele se pieniksi palasiksi. Siirrä palaset kulhoon, jossa valmistat juancamolen.
- Lisää sekaan MAKUSI MUKAAN vähän sitruunamehua ja loraus valkoviinietikkaa (jälkimmäistä todella varovasti, noin 1/2 tl).
- Paloittele tuoretta chiliä varovasti sekaan.
- Revi joukkoon tuoreen korianterin lehtiä ja vartta.
- Koristele lopuksi tuoreella korianterilla.
Korjattu 3.9: reseptiin ei kuulu valkosipulia.