Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
Riikka Kaila Kuva: Teemu Leminen

Nakkia tikun nokassa rapeaan maissikuoreen piilotettuna. Älä arkaile uppopaistoa, vaan pyöräytä nakkitikut reippaasti taikinassa ja anna porista rapeiksi öljykattilassa. Nauti kuumina ketsupin ja sinapin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Corn dogs

Ainekset

Frittitaikina
2
dl
vehnäjauhoja
1 ½
dl
maissijauhoja
1
rkl
sokeria
tl
leivinjauhetta
1
kananmuna
n. 2
dl
maitoa
½
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
n. ½
l
rypsiöljyä
12
(kuoretonta) nakkia
12
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää muna, öljy ja maito sekoittaen kuiviin aineisiin. Lisää tarvittaessa maitoa: taikinan tulee olla reilusti paksumpaa kuin lettutaikinan, suunnilleen kakkutaikinan paksuista. Taikina kannattaa kaataa korkeaan ja kapeaan astiaan (esim. sauvasekoittimen kulho, suuri mittakannu tai oluttuoppi) niin nakki on helpompi dipata.
  2. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 180-asteiseksi.
  3. Jos nakit ovat kovin märkiä, kuivaa ne kevyesti talouspaperilla. Työnnä tikku nakin läpi pitkittäin niin, ettei se kuitenkaan lävistä nakkia.
  4. Kun öljy on kuumentunut dippaa nakit taikinaan niin, että ne peittyvät kokonaan. Nosta öljyyn paistumaan pariksi minuutiksi, kunnes corn dogit ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Nosta pihtien avulla öljystä ja tarjoa lämpiminä ketsupin ja sinapin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 125 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Rakastettu pizzaklassikko, kinkku ja ananas, maustavat flatbreadin eli litteän leivän mahtavan makuiseksi. Tässä herkussa leipä paistuu ketterästi grillissä valmiista pizzapohjasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aloha-possua litteällä leivällä

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
rkll
inkivääriä raastettuna
1
dl
ananasmehua
1
dl
ketsuppia
dl
fariinisokeria
1
dl
soijakastiketta
400
g
possun sisäfileetä
1
tuore ananas
1
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
1
pkt (600 g)
tuorepizzataikinaa
3
rkl
srirachalla maustettua majoneesia
TARJOILUUN
hienonnettua kevätsipulia, parmesaanilastuja, herneenpalkoja, lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä silppu inkiväärin, ananasmehun, ketsupin, sokerin ja soijakastikkeen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota puolet seoksesta erikseen kastiketta varten. Laita toiseen puolikkaaseen viipaloitu possunfilee ja sekoita.
  2. Laita erilleen ottamasi kastike kattilaan. Keittele miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes seos on siirappimaista.
  3. Kuori ananas ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Sipaise päälle kevyesti öljyä. Grillaa muutama minuutti. Leikkaa suupaloiksi ja laita sivuun.
  4. Paista possuviipaleet grillissä kypsiksi. Mausteseoksessa on sokeria, joten tarkkaile paloja, etteivät ne pala. Peitä foliolla ja laita odottamaan annoksen kokoamista.
  5. Kauli pizzataikinaa ohuemmaksi levyksi. Leikkaa neljään osaan. Sipaise päälle öljyä. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja lisää päälle ananakset ja possut. Jatka paistamista 1–2 minuuttia, kunnes leipä on kypsää.
  6. Viimeistele kastikkeella, srirachamajoneesilla, kevätsipulilla ja parmesaanilla. Lisää halutessasi herneenpalkoja ja lehtipersiljaa.
Helsingin Sanomat on lisännyt 125 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Akseli Herlevi Kuva Elvi Rista

Libanonilainen marinadi antaa makua karitsavartaille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Karitsavartaat

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä jauhettuna
½
tl
kanelia
suolaa ja pippuria
LISÄKSI
varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Kuutioi karitsan paahtopaistit noin 2 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon.
  2. Kuori sipulit ja valkosipulit ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon sitruunoiden mehu, rypsiöljy, korianteri ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada mausteseos lihojen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
  3. Tikuta lihat varrastikkuihin ja grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Oton leipomukset on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Mansikkajuustokakut ovat herkullisia ja täyteläisiä, mutta kuitenkin sopivan raikkaita ja juhlavia. Ne sopivat oikeastaan juhlaan kuin juhlaan. Mansikan kanssa mukava makupari on kaurakekseistä tehty pohja.😌

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajuustokakut

Ainekset

150
g
kaurakeksejä
75
g
voita
400
g
kotimaisia mansikoita (pakastettuja sulatettuna tai tuoreita)
7
kpl
liivatelehtiä
100
g
maustamatonta tourejuustoa
100
g
ricottaa
250
g
mascarponea
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
kpl
limetin mehu (n. 3 rkl)
3
dl
vispikermaa vaahdotettuna
Koristeluun
tuoreita mansikoita
kirsikoita
minttua

Työvaiheet

Murskaa kaurakeksit ja sulata voi.
Kaada voisula keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Jaa keksipohja 10 annosmaljaan ja tasoita pinta esim. lusikalla.
Soseuta mansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Yhidistä tuorejuusto, ricotta, mascarpone ja sokerit ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
Sekoita mansikkasose tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kuumenna limemehu höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan limetinmehuun.
Kaada liivaneste ohuena nauhana samalla sekoitellen juustokakkumassaan.
Viimeisenä kääntele joukkoon kermavaahto nuolijaa apuna käyttäen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Jaa täyte keksipohjien päälle ja tasoita pinta.
Siirrä juustokakut hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Juuri ennen tarjoilua koristele mieleiselläsi tavalla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2221 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Simppeli, mutta herkullinen! Herne-savukinkkupastaa kelpaa tarjota vaikka vieraille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Herne-savukinkkupasta

Ainekset

2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
100
g
savustettua ilmakuivattua kinkkua
400
g
tagliatellepastaa
2
valkosipulinkynttä
1
pieni sitruuna
5
mintunoksaa
1
rkl
oliiviöljyä
dl
vettä
¼
tl
suolaa
1
dl
pastan keitinvettä
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota herneet huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Levitä kinkkuviipaleet foliolle uunipellille ja paahda uunissa rapeaksi, 5–8 minuuttia.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Viipaloi valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista 2 tl mehua. Hienonna minttu. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää vesi, suola, herneet, sitruunankuori ja mehu. Kuumenna muutama minuutti, kunnes herneet sulavat.

  5. Säästä 1 dl pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita herneet liemineen ja osa vedestä pastaan. Lisää tarvittaessa nestettä.

  6. Murenna kinkku pastaan ja lisää minttu. Sekoita ja mausta pippurilla.