Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
Riikka Kaila Kuva: Teemu Leminen

Nakkia tikun nokassa rapeaan maissikuoreen piilotettuna. Älä arkaile uppopaistoa, vaan pyöräytä nakkitikut reippaasti taikinassa ja anna porista rapeiksi öljykattilassa. Nauti kuumina ketsupin ja sinapin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Corn dogs

Ainekset

Frittitaikina
2
dl
vehnäjauhoja
1 ½
dl
maissijauhoja
1
rkl
sokeria
tl
leivinjauhetta
1
kananmuna
n. 2
dl
maitoa
½
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
n. ½
l
rypsiöljyä
12
(kuoretonta) nakkia
12
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää muna, öljy ja maito sekoittaen kuiviin aineisiin. Lisää tarvittaessa maitoa: taikinan tulee olla reilusti paksumpaa kuin lettutaikinan, suunnilleen kakkutaikinan paksuista. Taikina kannattaa kaataa korkeaan ja kapeaan astiaan (esim. sauvasekoittimen kulho, suuri mittakannu tai oluttuoppi) niin nakki on helpompi dipata.
  2. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 180-asteiseksi.
  3. Jos nakit ovat kovin märkiä, kuivaa ne kevyesti talouspaperilla. Työnnä tikku nakin läpi pitkittäin niin, ettei se kuitenkaan lävistä nakkia.
  4. Kun öljy on kuumentunut dippaa nakit taikinaan niin, että ne peittyvät kokonaan. Nosta öljyyn paistumaan pariksi minuutiksi, kunnes corn dogit ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Nosta pihtien avulla öljystä ja tarjoa lämpiminä ketsupin ja sinapin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 947 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli liha-riisikulho

Ainekset

4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
  3. Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  5. Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.

Tee itse maustettua snapsia! Juuri puhjenneet hiirenkorvat sopivat hyvin viinan ja liköörin valmistukseen. Tarvitset vain kourallisen pieniä koivunlehtiä maustaaksesi aromikkaan snapsin. Koivuviinan maku on pehmeän makeahko....

Hennot hiirenkorvat ovat parhaimmillaan kun ne ovat vielä tahmeita ja lehdet eivät ole ehtineet kasvaa täyteen mittaansa. Viinan maustamiseen voi käyttää myös koivun silmuja.

Jos haluat valmistaa hiirenkorvaviinaa hyvin aikaisin keväällä, kerää koivunoksia maljakkoon. Täytä maljakko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 - 14 pv
Vaikeustaso
Helppo

Aromikas koivunlehtiviina

Ainekset

1
kourallinen
hiirenkorvalla olevia koivun lehtiä
0,75
l
kirkasta viinaa, esim. Koskenkorvaa tai maustamatonta votkaa
1 - 2
tl
hienoa sokeria

Työvaiheet

1. Laita juuri kerätyt koivunlehdet puhtaaseen pulloon tai muuhun sopivaan astiaan.
2. Lisää hieno sokeri.
3. Kaada viina päälle ja sulje pullo.
4. Pidä pulloa huoneenlämmössä, mielellään pimeässä 1 - 14 päivää.

Kun olet maustanut viinaa haluamasi ajan, siivilöi neste. Tarjoa koivuviina raikkaan kylmänä.
Hiirenkorvaviinan kultainen väri vaihtelee sen mukaan kuinka kauan maustat viinaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapankaali lämpenee vastapaistettujen pihvien päällä. Nopeat possupihvit sopivat sekä arkeen että juhlaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankaalipossu ja tillivinegretti

Ainekset

4
porsaan ohutta fileepihviä
1
rkl
voita + 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
täysjyväsinappia
1
tl
merisuolaa myllystä
2
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin öljy, etikka, sinappi, suola ja mustapippuri keskenään. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Marinoi pihvejä seoksessa vähintään 15 minuuttia, mielellään tunti.
  2. Tee tillivinegretti oheisen ohjeen mukaan.
  3. Taputtele pihveistä enin marinadi pois talouspaperilla. Kuumenna pannu ja lisää voi ja öljy pannuun. Paista pihvejä 1–2 minuuttia molemmin puolin. Käännä pihvit, kun pinnalle muodostuu nestettä. Älä liikuttele pihvejä paistamisen aikana.
  4. Lisää lopuksi hapankaali pannuun pihvien päälle ja anna kuumentua noin 5 minuuttia. Tarjoa tillivinegretin kanssa (ks. ohje alhaalla).

Tillivinegretti

Ainekset

1
pieni ruukku (1/2 dl)
tilliä hienonnettuna
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
4
tl
täysjyväsinappia
2
tl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Sekoita kaikki vinegretin aineet keskenään. Vinegretti säilyy hyvänä noin 1 vuorokauden, joten voit tehdä sen etukäteen.

Kommentit (0)