Tajuton Kokki on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Gnoccheja helppo tehdä. Tässä versiossa gnocchit veljeilevät rucolapeston kanssa. Näiden kotoisten italialaispoikien maku on usein parempi kuin ulkonäkö. Perunan sijasta voi käyttää myös muita juureksia; bataattia, porkkanaa tai punajuurta. Taikinaan voi lisätä myös makua antavia aineksia: pinaattia, yrttejä, valkosipulia. Mielestäni gnocchit ovat kuitenkin parhaimmillaan mauttomina, valmiina ottamaan kastikkeesta kaiken irti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

GNOCCHI JA HÄNEN VELJENSÄ

Ainekset

Gnocchit
1
kg
jauhoisia perunoita
2
dl
vehnäjauhoja
1
kpl
keltuainen
Rucolapesto
tuhti ruukullinen rucolasalaattia
100
gr
kuorellisia manteleita
1
dl
oliiviöljyä
50
gr
vastaraastettua parmesania
hyppysellinen merisuolaa

Työvaiheet

Kypsennä perunat. Parhaimman tuloksen saa, jos jaksaa kypsentää perunat kuorineen uunissa. Silloin pottu pysyy tarpeeksi kuivana. Laiskemmat keittävät perunat kuorittuina höyryssä, mutta ylikypsentämistä pitää välttää, sillä liian kostea taikina vaatii enemmän venhäjauhoja. Se taas vie mukuloista makua. Survo kuumat perunat nuijalla isoon astiaan ja lisää keltuainen. Keltuainen helpottaa käsiteltävyyttä, mutta tuo lisää kosteutta. Jos haluaa välttää ojasta allikkoon menon, taikinan voi tehdä ilman keltuaista. Kun perunasurvos on jäähtynyt käsiteltäväksi, lisää jauhot vähitellen, kunnes taikina on kuivan muokkautuvaa.

Jaa seos 4-6 osaan ja pyöritä jokaisesta osasta jauhoitetulla alustalla sormenpaksuinen pötkö. Leikkaa pötköt suupalojen kokoisiin pieniin osiin. Taikina on tarttuvaista, mutta yritä pyöräyttää niistä yksitellen pyöreän ovaaleja gnocchi-palleroita. Paina palleron toiselle puolelle pitkittäin syvennys (tämä helpottaa kypsymistä) ja toiselle puolelle haarukalla koristekuvio. Aseta pallerot jauhotetulle leivinpaperille odottamaan kypsentämistä.

Rucolapestossa on pinjansiementen sijasta manteleita, koska ne ovat halvempia, mutta kutakuinkin yhtä hyviä. Huuhtele rucolasalaatti ja saksi se pieneksi. Rouhi mantelit ja raasta parmesan. Pyöräytä kaikki ainekset karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Lisää sopivasti suolaa.

Kypsennä gnocchit pienissä erissä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, noin 3-4 minuuttia. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Tarjoa höyryävän kuumina rucolapeston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla