Tajuton Kokki on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Mikään ei ole niin hyvää kuin halpa ja hyvä.

Jos ihmisellä on kaapissa perunoita ja tomaattimurskaa, juuri muuta ei tarvita. Ei edes sipulia, eikä valkosipulia. Aikaisemmin väitin lapsille, että hyvä ruoka vaatii aina sipulia. Kun vihdoin opin tekemään hyvää ilmankin, seuraava sukupolvi oli jo kasvanut sipulinsyöjiksi.

Sillä aikaa kun pohdimme tarinan perimmäistä sanomaa, voimme kokeilla ohjetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
45 min

ISÄN, POJAN JA TAIVAALLISEN PIZZAN NIMEEN

Ainekset

Perunacurry
1
kg
raakoja perunoita pieniksi kuutioituna
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suomalaisen kuminan tai juustokuminan siemeniä
1
tl
korianterin siemeniä
1
tl
seesaminsiemeniä
1
tl
kanelia
1/2
tl
chilihiutaleita (vahvaa)
400
gr
säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa
4
tl
sokeria
1
tl
suolaa
3
dl
vettä

Työvaiheet

Laita suuri, korkeareunainen pannu keskilämmölle, ja kaada öljy puolikuumalle pannulle. Paahda sinapin- ja kuminansiemeniä (tavallinen kumina käy vallan mainiosti, jos sen itämainen serkku ei maistu) hetki, ei siis mustaksi asti. Lisää sekaan kuiviksi taputellut, kuutioidut perunat, vesi, suola ja chilihiutaleet. Laita kansi päälle ja hauduta, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.

Lisää sekaan tomaatti, sokeri, korianteri ja sesaminsiemenet. Lisää tilkkanen vettä, jos halva ja hyvä näyttää liian kuivalta. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes maku on kohdallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla