Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Vaikea
Yrttinen cayennemakkara
Ainekset
1
kg
porsaan kassleria
100
g
porsaan silavaa
lampaan suolta
1,5
dl
vettä
1
iso sipuli
3
valkosipulin kynttä
20
g
suolaa
4
tl
Provensen yrtit - kuivamaustetta
2
tl
cayennepippuria
1/2
nippu
rakuunaa
1/2
nippu
timjamia
Työvaiheet
- Pilko valkosipuli ja sipulit. Kuullota kevyesti sipulia ja valkosipuli.
- Leikkaa liha ja jauha liha lihamyllyssä.
- Laita kaikki ainesosat yleiskoneeseen. Tässä vaiheessa massa emulgoidaan, eli rasva ja vesi yhdistyvät ja näin massa alkaa muistuttamaan siskonmakkaramassaa. Pyöritä massaa tarpeeksi kauan yleiskoneessa.
- Pursota makkaramassa lampaan suoleen makkaraprässillä ja sen jälkeen pyörittele suolessa olevasta kokonaisesta pötköstä sopivan kokoisia makkaroita, niin että joka toista makkaraa pyörität vastakkaiseen suuntaan.
Appelsiini-fenkolisalaatti
Ainekset
1
appelsiini
1
pieni fenkolikerä
mietoa salaattisipulia
kalamata-oliiveja
3
rkl
sherryetikkaa
9
rkl
neitsytoliiviöljyä
silputtua kevätsipulia
suolaa
pippuria
Työvaiheet
- Kuori appelsiini ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Viipaloi fenkoli ja sipuli ohuiksi siivuiksi.
- Lado ainekset kerroksittain laakeaan kulhoon.
- Sekoita viinietikka ja öljy, lisää mausteet ja kaada kastike salaatin päälle.
- Viimeistele mustilla oliiveilla ja kevätsipulisilpulla.