klo 18:24 | 24.8.2014

Tattiperunavuoka on melko rasvainen, mutta maistuva lisäke possupihvin, naudan ulkofilepihvin tai vaalean kalan pariksi ja miksei sellaisenaankin. Ihana ruoka, kun tattikausi on parhaimmillaan!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h.
Vaikeustaso
Helppo
Tattihullun Taleggio-juustoperunavuoka
Ainekset
1
Kg
Kiinteitä perunoita kuorittuna (Siikli)
450
g
Tuoreita tatteja (tatteja saa olla paljon, määrä kutistuu hurjasti, kun paistat ne)
2
salottisipulia
1
pieni valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä loraus ja nokare voita
200
g
Taleggio-juustoa (löytyy vain hyvin varustetusta isommista marketeista tai kauppahallista)
1/2
Sitruunanmehu
1
dl
kermaa
1
dl
kermaviiliä
Mustapippuria myllystä ja hienoa merisuolaa maun mukaan
Sileälehtistä persiljaa silputtuna
Työvaiheet
- Viipaloi kuoritut perunat ja silppua sipulit. Paista salotteja voi-öljyseoksessa hetki. Kaada perunat sekaan ja paista lähes kypsiksi. Mausta merisuolalla ja siirrä vuokaan.
- Pilko tatit viipaleiksi ja suurinpiirtein 1-2 cm kokoisiksi paloiksi. Paista pannulla, kunnes neste on haihtunut ja tateissa on hieman väriä. Lisää nokare voita pannulle ja laita hetkeksi sekaan pilkottu valkosipuli.
- Laita tattiseos samaan vuokaan missä perunat jo ovat.
- Pilko Taleggio-juusto ja laita puolet juustosta (kuoret ovat myös syötävää!) peruna-tatti seokseen. Ripottele mukaan myös silputtu lehtipersilja.
- Sekoita kerma, kermaviili, mustapippuri, ripaus suolaa ja sitruunanmehu. Kaada peruna-tatti seoksen päälle ja sekoita.
- Viimeistele vuuan pinta Taleggio-juustolla ja paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Ketju on lukittu.
Annos voi näyttää vaikelta, mutta se on helppo valmistaa! Lado perunat ja tatit suorakaiteenmuotoiseen vuokaan (esim. pieneen lasagnevuokaan) ja leikkaa pyöreällä muotilla annospala. Vuoan voi tehdä jo edellispäivänä, jolloin se on kylmänä helpompi leikata muotoon. Lämmitä annospala tällöin uudelleen. Toki voit kaapia kauhalla annoksia vuoasta ruokailijoille.