Raikkaan kirpeä haukitapas viimeistelee alkupalapöydän.
Hauki on elinvoimainen laji, jonka kannat ovat suhteellisen vakaat, erityisesti sisävesissä. Jopa 95 prosenttia haukisaaliista on vapaa-ajan kalastajien saalista. Ammattimaisessa kalastuksessa hauki on lähinnä muun kalastuksen ohessa saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas
Espanjalainen haukitapas
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa haukifileestä kapeita annospaloja. Paista palat miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Älä päästä ruskistumaan. Jäähdytä.
Sekoita marinointiliemi. Kaada jäähtyneiden kalapalojen päälle ja anna marinoitua yön yli. Marinointilientä ei tarvitse olla paljon, jos voit välillä käännellä haukipaloja.
Tarjoile esimerkiksi alkupalapöydässä.