WWF Suomi on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.

Nousit sängystä sitten oikealla tai väärällä jalalla, tämä herkku takaa hyvän alun päivälle.

Katkaravut ovat monien suurta herkkua, mutta vastuullisen kuluttajan kannattaa miettiä tarkkaan, mitä ostoskoriinsa sujauttaa. Hyvä ja kestävä valinta ovat MSC-merkityt katkaravut. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Brunssitoast

Ainekset

4
paahtoleipää
Täyte
350
g
MSC-sertifioituja katkarapuja
4
valkosipulinkynttä
1
dl
silputtua persiljaa
1
lime (mehu)
½
tl
suolaa
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
reilu loraus oljyä paistamiseen
majoneesia leipien voiteluun
tulista shriracha-kastiketta tarjoiluun
Uppomunat
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
dl
väkiviinaetikkaa
2
l
vettä

Työvaiheet

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valutetut katkaravut ja silputtu valkosipuli. Paista katkarapuja vain reilun minuutin ajan, jotta ne eivät sitkisty. Lisää suola. Ota kattila pois liedeltä ja lisää limen mehu, mustapippuri ja tuore persilja.

Kuumenna vesi poreilevaksi. Vesi ei saa kiehua kovaa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pieniin kahvikuppeihin. Pyöräytä hiljalleen poreilevaan veteen kauhalla voimakas pyörre ja valuta muna pyörteen keskelle. Voit kypsentää kaksi munaa kerrallaan. Anna kypsyä noin 4 minuuttia. Voit kokeilla munan kypsyyttä sormella. Nosta kypsät kananmunat reikäkauhalla kylmään veteen ja valuta ennen tarjoilua.

Paahda leivät ja voitele ne majoneesilla. Kokoa leipien päälle katkarapuja ja uppomuna. Viimeistele tulisella shrirachalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Äyriäispastan mehevyyden salaisuus on helppo pesto, joka surautetaan sitruunamelissasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + pakasteen sulattaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissapestolla maustettu äyriäispasta

Ainekset

PESTO
1
ruukku (noin 3 dl)
sitruunamelissaa
1–2
valkosipulinkynttä
40
g (1 dl)
parmesanjuustoa
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1 ½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
pkt (350 g)
pakasteäyriäisiä (Esim. Pirkka äyriäissekoitus)
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sitruunamelissa varsineen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani. Lisää yrttien joukkoon.
  2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin 1 minuutin ajan. Lisää siemenet ja öljy sitruunamelissan joukkoon ja soseuta tasaiseksi pestoksi. Voit jättää peston myös karkeammaksi seokseksi.
  3. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  5. Kuumenna öljy pannulla, paista valutettuja äyriäisiä muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon pasta ja keitinvettä ja kiehauta niin, että neste haihtuu. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi joukkoon reilusti pestoa. Tarjoile heti.
Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuituja ja hedelmiä sisältävä rahka on mainio välipala. Pakkaa rahka ja mysli omiin rasioihinsa ja ota töihin iltapäivän evääksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka kaura-chiamyslillä

Ainekset

MYSLI
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2
rkl
kauraleseitä (gluteeniton)
1
rkl
chiasiemeniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
SITRUSRAHKA
3
dl
maitorahkaa (laktoositon)
½
dl
mandariinimehua
4
dl
kuutioituja sitrushedelmiä (esim. verigreippiä, appelsiini, mandariinia, kumkvatti)
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita myslin aineet kulhossa tasaiseksi. Paahda mysliä kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Sekoita rahkan joukkoon mandariinimehu. Leikkaa mieleisiäsi sitrushedelmiä nahattomiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot ja hunaja rahkan joukkoon. Lusikoi rahka tarjoilukippoihin ja nauti jäähtyneen myslin kanssa.

Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Surauta päivän päätteeksi kaurapitoinen smoothie. Saat reippaasti kuitua, proteiinia ja vitamiineja. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Back on track -smoothie

Ainekset

2
banaania
1
mango kuutioina
1
dl
jäisiä mustaherukoita
½
dl
voimakauraa (esim. Fazer Alku)
4
dl
kauramaitoa
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Mittaa blenderiin kaikki smoothieaineet kiiviä lukuun ottamatta. Anna käydä tasaiseksi. Kaada juoma laseihin. Leikkaa kiivi kuutioiksi smoothien pinnalle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana tai 2 pääruokana
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Simpukat vinho verdessä

Ainekset

1
kg
sinisimpukoita
3
valkosipulinkynttä
2
chilipalkoa
3
rkl
oliiviöljyä
dl
vinho verdeä tai muuta kuivaa valkoviiniä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
korianteria
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele simpukat kylmällä vedellä siivilässä. Vedä tai raaputa kuoren välistä ”parrat” pois. Poista joukosta simpukat, joiden kuori on rikkoutunut. Kopauta raollaan olevia simpukoita työtasoa vasten. Jos simpukka ei sulkeudu, heitä se pois.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi chilit. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Lisää simpukat, viini, suola ja pippuri, peitä kattila kannella ja keitä noin 5 minuuttia välillä kattilaa ravistellen.
  3. Poimi avautuneet simpukat tarjoiluastiaan ja peitä foliolla. Heitä avautumattomat simpukat pois.
  4. Siivilöi liemi talteen ja kaada takaisin kattilaan. Keitä ilman kantta noin 5 minuuttia tai kunnes liemi on tiivistynyt puoleen. Hienonna korianteri ja lohko sitruuna.
  5. Kaada kuuma liemi simpukoille. Viimeistele korianterilla ja sitruunamehulla. Tarjoa sellaisenaan tai leivän ja aiolin kanssa.