
Herkullinen paistettu ahven, rapeat krutongit ja raikas kapriskastike tuovat aidon saaristolaistunnelman lautasellesi.
Ahven on Suomen yleisin kala, jota esiintyy koko maassa pohjoisinta käsivarren Lappia lukuun ottamatta. Se on herkullinen ja vastuullinen valinta ruokapöytään! Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas
Ahventa, saaristolaiskrutonkeja ja kapriskastiketta
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin kapriskastike sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään. Jätä maustumaan.
Leikkaa saaristolaisleivästä reiluja paloja ja paahda voissa rapeaksi.
Ripottele ahvenfileiden päälle kevysti suolaa ja rouhi hieman valkopippuria. Paista kevyesti voi-öljyseoksessa ensi kalan vaalea lihapuoli. Paahda nahkapuolelta kovemmalla lämmöllä niin, että suomustettu pinta ruskistuu herkulliseksi.
Nosta paahdetut ahvenfileet krutonkien päälle ja tarjoile kapriskastikkeen kanssa.