WWF Suomi on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.

Tarjoile intialainen curry jugurtin, limelohkojen ja naan-leivän kanssa!

Kuha on mitä mainioin ruokakala. Suosi Suomen rannikoilta ja sisävesistä pyydettyä sekä kiertovesijärjestelmässä kasvatettua kuhaa. Baltian maista ja Pohjois-Euroopasta pyydettyä kuhaa sen sijaan tulisi välttää muun muassa ylikalastuksen vuoksi. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-koriantericurry

Ainekset

Kuha-koriantericurry
300
g
kuhaa
200
ml
kookosmaitoa
2
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3
vihreää chiliä
3
cm
pala inkivääriä
1
nippu
korianteria
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1
rkl
murskattuja korianterinsiemeniä
1/2
tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

Leikkaa kuhasta sopivia haarukkapaloja ja ripottele kalan päälle kevyesti suolaa. Soseuta chili, valkosipulinkynnet, peukalonpään kokoinen pala inkivääriä ja korianterinvarret tahnaksi. Säästä korianterinlehdet koristeluun. Lisää joukkoon murskatut korianterinsiemenet, juustokumina, kurkuma ja noin puoli teelusikallista suolaa.

Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita siten, että ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon tahna ja kuullota. Lisää kalapalat ja paista vielä parin minuutin ajan.

Ripottele kevyesti suolaa kalapalojen päälle. Lisää kookosmaito ja puolikkaan limen mehu. Tarkista maku ja lisää halutessasi chiliä. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 min. Nosta pannu pois liedeltä ja anna vetäytyä vielä kannen alla 10 minuuttia, jotta maku syvenee. Vimeistele korianterin lehdillä, limellä ja jugurttikastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 102 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä

Rapea ja mehukas varhaiskaali on parsan veroinen sesonkiherkku. Siitä syntyy mahtava aasialaistyyppinen nuudelisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudeli-varhaiskaalisalaatti

Ainekset

200
g
nuudeleita
2
tl
rypsiöljyä
¾
dl
seesaminsiemeniä
400
g
varhaiskaalia
1
porkkanaa
1
punainen chili
¾
dl
suolapähkinöitä
1
ruukku
tuoretta korianteria
KASTIKE
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
1 ½
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
1 ½
rkl
limettimehua
1
rkl
soijakastiketta
¾
tl
chilihiutaleita
¾
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit huolellisesti mahdollisimman kylmässä vedessä. Valuta hyvin. Kuivaile nuudeleita vielä sieltä täältä talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

  2. Siirrä nuudelit suureen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina. Laita jääkaappiin viilenemään.

  3. Mittaa seesaminsiemenet kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Paahda pari minuuttia koko ajan käännellen. Kaada lautaselle jäähtymään.

  4. Pilko varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi, noin 5 cm:n mittaisiksi suikaleiksi. Laita suureen kulhoon.

  5. Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili.

  6. Rouhi suolapähkinöitä hieman veitsellä. Irrota korianterista lehdet ja hienonna ne.

  7. Sekoita jäähtyneet seesaminsiemenet, kasvikset, chili, suolapähkinät ja korianteri kaalin joukkoon, samoin kylmät nuudelit. Jos et tarjoa salaattia heti, säilytä se tällaisenaan jääkaapissa tarjoiluun asti.

  8. Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa tai lasissa. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja annostele lautasille tai tarjoiluvadille.

Vinkki: Jos haluat salaatista gluteenittoman, käytä esimerkiksi riisi-, lasi- tai tattarinuudeleita sekä tavallisen soijakastikkeen tilalla fermentoitua soijakastiketta tai tamaria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaa jauhelihamurua, kermaista kastiketta ja salt & vinegar -sipsien koukuttavaan makumaailmaan viritettyä perunamuusia. Tämä on ruokataivas!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muru ja muusi "salt & vinegar"

Ainekset

600
g
perunoita (jauhoinen lajike)
200
g
palsternakkaa
50
g
voita
2
tl
sormisuolaa
2–3
rkl
valkoviinietikkaa
JAUHELIHAMURU
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
SINAPPIKERMA
1
dl
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja palsternakat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät, ja keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Kasvisten kiehuessa paista jauheliha isossa pannussa, kuumassa öljyssä rapeaksi tummaksi muruksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lusikoi jauheliha tarjoilukulhoon ja peitä foliolla. Älä huuhtele pannua.

  3. Kaada vesi ja kerma pannuun, anna kiehua pari minuuttia, jotta kastike sakeutuu Mausta sinapilla ja suolalla.

  4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja survo kasvikset karkeaksi soseeksi. Lisää voi nokareina ja mausta muusi sormisuolalla ja viinietikalla. Tarjoa muusi jauhelihamurun ja sinappikerman kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri-iloittelua salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuivaksi keitettyä ohraa kuivien lisukkeiden kanssa... hiphuraa!