Tarjoile intialainen curry jugurtin, limelohkojen ja naan-leivän kanssa!
Kuha on mitä mainioin ruokakala. Suosi Suomen rannikoilta ja sisävesistä pyydettyä sekä kiertovesijärjestelmässä kasvatettua kuhaa. Baltian maista ja Pohjois-Euroopasta pyydettyä kuhaa sen sijaan tulisi välttää muun muassa ylikalastuksen vuoksi. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas
Kuha-koriantericurry
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa kuhasta sopivia haarukkapaloja ja ripottele kalan päälle kevyesti suolaa. Soseuta chili, valkosipulinkynnet, peukalonpään kokoinen pala inkivääriä ja korianterinvarret tahnaksi. Säästä korianterinlehdet koristeluun. Lisää joukkoon murskatut korianterinsiemenet, juustokumina, kurkuma ja noin puoli teelusikallista suolaa.
Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita siten, että ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon tahna ja kuullota. Lisää kalapalat ja paista vielä parin minuutin ajan.
Ripottele kevyesti suolaa kalapalojen päälle. Lisää kookosmaito ja puolikkaan limen mehu. Tarkista maku ja lisää halutessasi chiliä. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 min. Nosta pannu pois liedeltä ja anna vetäytyä vielä kannen alla 10 minuuttia, jotta maku syvenee. Vimeistele korianterin lehdillä, limellä ja jugurttikastikkeella.