
Aasialaistyyppisen kastikkeen itämaiset maut korostavat kotimaisen kalan aromeja.
Särkikalat, kuten lahna ja särki, ovat ekologinen valinta ruokapöytään. Niihin ei ole kohdistunut merkittävää pyyntipainetta ja monin paikoin kannat ovat jopa ylitiheitä ja alihyödynnettyjä. Viime vuosina särkikalojen kaupallista pyyntiä on edistetty niin sanotun poistokalastushankkeen avulla, ja merialueen särki- ja lahnasaalis onkin ollut yli viisinkertainen vuosituhannen alkuun verrattuna. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas
Grillattu lahna aasialaisittain
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita kastike ja jätä maustumaan. Sivele kalan pintaan öljyä. Paista lahnaa suolapedillä miedolla lämmöllä muurinpohjapannulla, kunnes kala on sisältä kauniin valkoista. Valele lopuksi kastikkeella.