Kirjolohi, halloumi ja avokado – ei paha yhdistelmä!
Kotimaisen kirjolohen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö. Vuonna 2014 näytimme kirjolohelle ensi kertaa vihreää valoa kalaoppaassamme. Kalatiskiltä kannattaa siis aina valita kotimaista kirjolohta. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas
Kirjolohiburgerit ja avokadokastike
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä vesi 42 asteen lämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Anna seistä, kunnes seos kuplii. Lisää suola. Sekoita kurkuma huolellisesti jauhojen joukkoon ja lisää jauhot vähitellen nesteeseen. Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi voisula. Kohota vedottomassa paikassa 1,5 tuntia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Kaavi kohonnut taikina leivinpöydälle ja jaa noin 8 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja nosta pellille. Peitä liinalla ja kohota vielä noin 30 min. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes sämpylät saavat kauniin kullanruskean pinnan. Sekoita majoneesin joukkoon silputtu valkosipuli, piparjuuritahna ja sitruunanmehu. Mausta suolalla, pippurilla ja esimerkiksi korianterilla.
Tee avokadokastike soseuttamalla kaikki ainekset keskenään.
Leikkaa nahattomasta lohesta neliön muotoisia paloja. ripottele suolaa kalapalojen päälle. Paista pannulla molemmin puolin, niin että kala saa kauniin paistopinnan. Älä paista kuivaksi.
Kokoa lohiburgerit: Voitele sämpylät molemmilta puolin piparjuurimajoneesilla ja asettele väliin muutama tomaatinsiivu. Nosta päälle paistettu lohi ja halloumi. Viimeistele avokadokastikkeella ja vuonankaalilla.