Yrteiltä ja parmesaanilta maistuva kuusileipä revitään oksa kerrallaan parempiin suihin.
Katso tästä video, kuinka muotoilet leivän kuuseksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Yrtti-parmesaanikuusi
Ainekset
2,5
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
2
dl
raastettua parmesaania
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
2
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
4
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
oliiviöljyä
Täyte
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
1/2
dl
pinjansiemeniä
Työvaiheet
- Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen hienoksi raastettu parmesaani, hunaja ja suola.
- Lisää spelttijauhot ja vähitellen vehnäjauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy.
- Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
- Valmista täyte. Hienonna yrtit ja sekoita ne oliiviöljyyn. Lisää suola ja pippuri.
- Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Levitä levyn toiselle puolelle yrttiöljy ja ripottele öljyn pinnalle pinjansiemenet. Käännä levy kaksinkerroin kulmittain. Nosta kolmionmuotoinen leipä leivinpaperin päälle.
- Leikkaa kolmion pitkille sivuille suikaleita saksilla. Kierrä suikaleet spiraaleiksi ja venyttele niitä kuusen muotoon.
- Anna leivän kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Paista leipää uunin alatasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat kauniin kullanruskeat.