Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Yrteiltä ja parmesaanilta maistuva kuusileipä revitään oksa kerrallaan parempiin suihin.

Katso tästä video, kuinka muotoilet leivän kuuseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-parmesaanikuusi

Ainekset

2,5
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
2
dl
raastettua parmesaania
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
2
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
4
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
oliiviöljyä
Täyte
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
1/2
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen hienoksi raastettu parmesaani, hunaja ja suola.
  2. Lisää spelttijauhot ja vähitellen vehnäjauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy.
  3. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
  4. Valmista täyte. Hienonna yrtit ja sekoita ne oliiviöljyyn. Lisää suola ja pippuri.
  5. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi.
  6. Levitä levyn toiselle puolelle yrttiöljy ja ripottele öljyn pinnalle pinjansiemenet. Käännä levy kaksinkerroin kulmittain. Nosta kolmionmuotoinen leipä leivinpaperin päälle.
  7. Leikkaa kolmion pitkille sivuille suikaleita saksilla. Kierrä suikaleet spiraaleiksi ja venyttele niitä kuusen muotoon.
  8. Anna leivän kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  9. Paista leipää uunin alatasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat kauniin kullanruskeat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla