Muhkean nektariini-mustikkakakun taikina sekoitetaan suoraan vuokaan! Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Muhkean nektariini-mustikkakakun taikina sekoitetaan suoraan vuokaan! Kuva: Panu Pälviä

Rakastatko leipomista ja uunituoreita lämpimäisiä, mutta et leipomisesta syntyvää tiskivuorta ja monimutkaisia ja työläitä leivontareseptejä? Nappaa talteen Sopan helpoimpien ja herkullisimpien kesäleivonnaisten ohjeet.

Parhaat leivontaohjeet ovat niitä, jotka on raapustettu muutamalla rivillä reseptivihon nurkkaan ja joiden valmistukseen tarvitsee vain pari hassua raaka-ainetta ja astiaa. Suosikkiohjeissa usein vatkain ja yleiskonekin jäävät lomalle ja taikinan sekoitus käy suit sait kauhalla tai kaapimella.

Se on leipaisua, niin kuin me täällä Sopan toimituksessa leikillisesti kutsumme.

Olemme myös iloinneet siitä, että yhden kulhon leivontaihmeet ja helpot leivonnaiset ovat nyt virallisestikin kuumimpia leivontatrendejä. Eikä ihme, sopivathan ne kuin nakutettu lomakauteen ja mökkileivontaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uunittoman gluteeniton suklaakakku

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mökkeilijän unelma on uuniton suklaakakku. Kakku valmistuu kunnon raaka-aineista, suklaasta ja voista, ihanan meheväksi ja aktiivista leipomisaikaa kuluu hädin tuskin kymmenen minuuttia. Miten näin hyvää voikaan saada superhelposti! Tarjoa kakkuihanuuden lisänä kauden marjoja ja nokare kermavaahtoa.

Ohjeen uunittomaan suklaakakkuun löydät täältä.

Nektariini-mustikkakakku

Nektariini-mustikkakakku on ehkä kaikkien aikojen helpoin ja vähätiskisin leivonnainen. Et tarvitse edes kulhoa taikinan sekoitukseen, vaan homma hoituu suoraan hyvin voidellussa vuoassa. Kuivat aineet vuokaan ja kosteat perään, sitten kunnollinen sekoitus. Käsittämättömän helppoa!  Samalla ohjeella valmistuu myös muhkea omenapiirakka.

Ohjeen nektariini-mustikkakakkuun saat täältä.

Carmelitas-neliöt

Kauramuru, toffee ja suklaa yhdistyy meheviksi ruuduiksi tässä helpossa leivonnaisessa. Koko homma hoituu yhdessä kulhossa! Tarvitset vain yhden pienen lisäastian muruseoksen sivuun ottamiseen. Carmelitas-neliöiden ainoa huono puoli on niiden hupeneminen turhan nopeasti. Varo, ettet joudu leipomaan uutta satsia saman tien!

Ohjeen carmelitaksiin löydät täältä.

Muscovado-mansikkakakku

Muscovado-mansikkakakku on huikea ja hienostunut mansikkaleivonnainen, muttei monimutkainen valmistaa. Tämä kakku on myös viljaton valinta. Taikina sekoitetaan nopeasti voi-sokerisulaan ja maku viimeistellään lakritsinjuurijauheella. Kuorrutus sipaistaan ranskankermasta, joten leipoja välttyy näppärästi myös kerman vaahdotukselta. Ranskankerma antaa myös hauskan happaman säväyksen kakkuun. Lopuksi vain kunnon keko mansikkaa pinnalle ja sitten herkuttelemaan!

Ohjeen muscovado-mansikkakakkuun löydät täältä.

Kostea banaanikakku

Banaanikakku on helppojen kakkujen klassikko. Ei vatkausta, eikä väkerrystä! Samalla saat hyödynnettyä tummuneet ylikypsät banaanit, jos niitä hedelmäkorissasi pyörii. Siivu banaanikakkua ja kupillinen kuumaa, siinäpä täydellinen iltapäiväkahvihetki!

Ohjeen banaanikakkuun löydät täältä.

Historiallisen helpot leivät

Rieskat ovat maailman parasta pikaleipää! Kukaan ei voi vastustaa uunituoretta rieskasta, joka kimmeltää juuri sipaistusta oikeasta voista. Taikinan sekoittaminen ei vaadi vaivausta, ei kohotusta eikä edes kauniita sanoja: rieskat onnistuvat vaikka jauhopeukalosi olisi keskellä kämmentä.

Ohjeen rieskasiin löydät täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla