Pian sinäkin juot tyrni-mylkiä. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Pian sinäkin juot tyrni-mylkiä. Kuva: Panu Pälviä

Listasimme vuoden viileimmät juomatrendit ja kerromme, missä pääset niitä maistamaan. Tai poimi reseptit ja tee itse!

Humaloitu siideri

Uutinen siiderifaneille: trendikkäin siideri humaloidaan kuin olut. ”Hopped cider” maistuu siiderin ja oluen risteytykseltä. Jenkkitrendi on nyt rantautumassa Suomeen. Kannattaa kokeilla virolaisen Jaanihanson siideritalon humaloitua siideriä.

Maista: ravintola Bier-Bier, Helsinki.

Friikkipirtelö

Parempi överit kuin vajarit, ainakin mitä tulee pirtelöihin. Freakshake-tyyliin koristeltu pirtelö pursuaa pitkin lasin reunaa. Kermavaahdon, strösselien ja kastikkeiden päälle kasataan vielä keksejä, karkkeja ja donitseja – tai vaikka ranskalaisia perunoita. Testaa vaikka itse laskiaispullapirtelöä, suklaaöveripirtelöä tai flamingopirtelöä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maista: The Lucky Bastard, Helsinki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Holittomat

Mitä nuoriso edellä, sitä muut perässä: nuori polvi juhlii tutkitusti useammin ilman alkoholia kuin vanhempansa. Siksi ravintolat ja baarit satsaavat yhä parempiin alkoholittomiin juomavaihtoehtoihin. Onhan se noloa, jos porukan ”autoilijalle” on tarjota vain vichy tai cokis. Testaa alkoholitonta kurkkumocktailia, ohjeen löydät täältä.

Maista: Rusty Bar, Helsinki.

Vermutti

Barcelona on noussut cocktailkulttuurin edelläkävijäksi. Mikä siellä on pop, on pian muuallakin. Nyt Barcelonassa vauhkotaan vermutista. Myös Helsingissä vasta avattu tapasbaari Bar Cón kehuskelee ”Pohjoismaiden suurimmalla vermuttivalikoimalla”. Tee itse raikas vermutti-olutcocktail Hopps and dreams.

Maista: Bar Cón, Helsinki.

Mylk

Manteli- ja kauramaito ovat olleet nosteessa jo tovin. Nyt viileintä ovat niistä tehdyt mylk-juomat. ”Mylk” on väännetty sanasta milk eli maito. Kasvimaito maustetaan muodikkaasti kurkumalla, kardemummalla ja inkiväärillä. Superhelpon tyrni-mylkin ohjeen löydät täältä.

Maista: Date + Kale, Helsinki.

Juomatrendit on julkaistu aiemmin Kodin Kuvalehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla