Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Kuva: Sami Repo

Kokosimme äitienpäivälle kasvismenun, joka pursuaa makua ja väriä. Juhlapöytään katetaan täydellinen kevätkeitto, linssipyöryköitä ja jäädytetty suklaajuustokakku. 

Alkuun: Kevätkeitto ja Hestonin täydelliset kananmunat

Retiisejä, parsaa, porkkanaa ja sokeriherneitä sisältävä keitto on kevyt aloitus aterialle. Se kruunataan kananmunilla, jotka on keitetty täydellisiksi huippukokki Heston Blumenthalin tapaan. Kananmunien keitinvesi kiehautetaan liedellä, mutta kattila siirretään heti veden kiehuessa pois liedeltä. Kananmunien annetaan kypsyä vedessä jälkilämmöllä. Tällä niksillä valkuaisesta tulee silkkisen pehmeä ja keltuainen jää juuri ja juuri juoksevaksi.

Katso kevätkeiton ja Hestonin täydellisten kananmunien ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pääruuaksi: Linssipyörykät

Herkulliset linssipyörykät pyöritellään vihreistä käyttövalmiista linsseistä. Pyörykät voi tehdä myös punaisista linsseistä, mutta silloin kannattaa lisätä taikinaan vähän enemmän jauhoja. Pyörittele pallerot seesaminsiemenissä ja paista rapeiksi joko pannulla tai uunissa. Saat annoksesta näyttävän, kun kokoat pyörykät salaatin ja herneenversojen päälle. Surauta päälle vielä herkullinen tahinikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso linssipyöryköiden ohje täältä.

Jälkiruuaksi: Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

Suklaa on takuuvarma hemmotteluherkku. Kun se yhdistetään juustokakkuun, lopputulos on takuuvarma hitti. Tämä kakku tarjoillaan kuitenkin astetta raikkaampana versiona, eli jäädytettynä. Kakku valmistetaan edellisenä iltana pakastimeen, josta se kannattaa ottaa pois noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Viimeistele kakku kauniilla syötävillä kukilla, kuten syreenin kukinnoilla. Suuremmissa marketeissa myydään myös pieniä orvokkeja juuri tähän tarkoitukseen.

Katso Nina Lincolnin jäädytetyn suklaajuustokakun ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla