
Sunnuntaina on aika juhlia kaikkia äitejä. Hemmottele omaasi kattamalla pöytään keväinen juhla-ateria.
Alkudrinkki
Ginillä terästetty omenainen drinkki on pirteä aterian aloitus, joka nostattaa ruokahalua juuri sopivasti. Hienostunut juoma saa viimeisen silauksen marjoista ja syötävistä kukista. Jos ulkona on kurja sää, voit poimia ne suurempien markettien vihannesosastolta. Syötäviä kotimaisia sarviorvokkeja on jo parin vuoden ajan myyty pienissä pakkauksissa ruuan koristelua varten.
Katso alkudrinkin ohje täältä.
Alkuun: Parsa-briesalaatti
Tässä juhlavassa salaatissa on kaikkea täydellistä: vihreää parsaa, makeita mansikoita, pehmeää brie-juustoa ja rapeita pistaasipähkinöitä. Viimeistele salaatti vielä balsamicosiirapilla, ja makujen yhdistelmä on taattua ilotulitusta suussa.
Katso parsa-briesalaatin ohje täältä.
Pääruuaksi: Rakuunakuha
Pääruuaksi nautitaan rakuunalla maustettua kuhaa, joka kannattaa paistaa vain toiselta puolelta. Kun kala ei ole enää läpikuultava, se on kypsä. Kala saa kaverikseen kermaista sinappikastiketta ja papusalaattia, joka maustetaan raikkaalla sitruunalla, tähtianiksella ja rakuunalla.
Katso rakuunakuhan ohje täältä.
Jälkiruuaksi: Muscovado-mansikkakakku
Äitienpäivän ihanin kakku maistuu kesän mansikoilta. Helppo kakku syntyy ilman vatkainta eikä se sisällä lainkaan viljaa. Kokoa paistetun ja jäähtyneen kakun pinnalle ranskankermaa, muscovadosokeria ja reilu keko makeita mansikoita.