Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Sunnuntaina on aika juhlia kaikkia äitejä. Hemmottele omaasi kattamalla pöytään keväinen juhla-ateria.

Alkudrinkki

Ginillä terästetty omenainen drinkki on pirteä aterian aloitus, joka nostattaa ruokahalua juuri sopivasti. Hienostunut juoma saa viimeisen silauksen marjoista ja syötävistä kukista. Jos ulkona on kurja sää, voit poimia ne suurempien markettien vihannesosastolta. Syötäviä kotimaisia sarviorvokkeja on jo parin vuoden ajan myyty pienissä pakkauksissa ruuan koristelua varten.

Katso alkudrinkin ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuun: Parsa-briesalaatti

Tässä juhlavassa salaatissa on kaikkea täydellistä: vihreää parsaa, makeita mansikoita, pehmeää brie-juustoa ja rapeita pistaasipähkinöitä. Viimeistele salaatti vielä balsamicosiirapilla, ja makujen yhdistelmä on taattua ilotulitusta suussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso parsa-briesalaatin ohje täältä.

 

Pääruuaksi: Rakuunakuha

Pääruuaksi nautitaan rakuunalla maustettua kuhaa, joka kannattaa paistaa vain toiselta puolelta. Kun kala ei ole enää läpikuultava, se on kypsä. Kala saa kaverikseen kermaista sinappikastiketta ja papusalaattia, joka maustetaan raikkaalla sitruunalla, tähtianiksella ja rakuunalla.

Katso rakuunakuhan ohje täältä.

 

Jälkiruuaksi: Muscovado-mansikkakakku

Äitienpäivän ihanin kakku maistuu kesän mansikoilta. Helppo kakku syntyy ilman vatkainta eikä se sisällä lainkaan viljaa. Kokoa paistetun ja jäähtyneen kakun pinnalle ranskankermaa, muscovadosokeria ja reilu keko makeita mansikoita.

Katso muscovado-mansikkakakun ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla