Pimeä talviaamu saa pilkahduksen valoa, kun pikkujoulut juhlitaankin aamupäivällä brunssin merkeissä.

Brunssi sopii mainiosti viikonloppuaamuihin. Vappubrunssi on muodostunut monelle jo perinteeksi, mutta mikään ei estä viettämästä pidennetyn aamiaisen äärellä myös pikkujouluja. Toimiva brunssi koostuu suolaisista ja makeista herkuista, juomia unohtamatta. Menun suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana: voit panostaa esimerkiksi näyttävään jälkiruokaan, ja koota sen seuraksi rennosti erilaisia pikkusuolaisia.

Kokosimme talven ihanimmat brunssireseptit yhteen helpottamaan aamuisten pikkujoulujen suunnittelua. 

Alkumalja: aperol-glögi

Pikkujoulubrunssin alkumalja saa potkunsa glögimausteista ja appelsiinista. Klassinen kesädrinkki aperol spritz sopii glögiksi muunnettuna loistavasti myös pikkujoulukauteen ja lämmitettynä sen aromit vahvistuvat entisestään. Kaada juoma näyttäviin glögilaseihin, koristele appelsiininkuorella ja kanelitangolla ja yllätä vieraasi tällä lämpimällä aperitiivilla. 

Aperol-glögin reseptin löydät tästä.

Luonteikas talvinen salaatti

Kylmällä ilmalla lämmin ruoka maistuu usein parhaalta. Tällä talvisalaatilla on kuitenkin paikkansa pikkujoulubrunssilla. Rapsakka lehtikaali saa raikkautta appelsiinimehusta ja viinirypäleet liittoutuvat pannulla valkosipulin, hunajan ja balsamietikan kanssa. Kylmäsavulohi tuo hapokkaaseen salaattiin sopivasti tasapainoa kun se kypsennetään kevyesti pannulla.

Lämpimän viinirypäle-lehtikaalisalaatin ohjeen löydät tästä.

Ruokaisa tuoremakkara-kaalipiirakka

Loppuvuodesta maistuva valkokaali saa piirakassa seurakseen tuoremakkaraa, hunajaa sekä tuoreita yrttejä. Tässä reseptissä oikaistaan hyödyntämällä pakastealtaasta löytyvää lehtitaikinaa. Halutessasi voit käyttää ylijääneet taikinapalat piirakan koristeluun: kokeile esimerkiksi kaunista ristikuviointia tai muotoile taikinasta piparimuottia apuna käyttäen kuvioita ja asettele ne piirakan päälle ennen paistamista.

Tuoremakkara-kaalipiirakan reseptin löydät tästä.

Suloiset sormisyötävät

Nämä leivokset yhdistävät suolaisen sinihomejuuston ja makeat hedelmät. Simppelissä peltileivonnaisessa koristelu on avainasemassa. Voit hyödyntää viimeistelyssä esimerkiksi kokonaista timjamin oksaa ja kauniisti leikattuja hedelmiä. Täydellinen resepti talven brunssipöytiin!

Hedelmäisten juustoleivoksien reseptin löydät tästä.

Pikkujoulupöydän päätähti

Pavlova on rakastettu jälkiruoka, joka sopii juhlaan kuin juhlaan. Pikkujouluversiossa pavlova saa täytteeksi hapokasta granaattiomenaa ja täyteläistä valkosuklaata. Kahvilikööri vie pavlovan kermavaahtotäytteen aivan uudelle tasolle. Jos haluat kakusta alkoholittoman, voit korvata liköörin tilkalla jäähdytettyä espressoa. 

Pavlovan reseptin löydät tästä.

Reseptit Raisa Laine, Riikka Väliahde, Taina Vuohelainen ja Anu Brask 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuvat
Panu Pälviä, Tuomas Kolehmainen ja Arto Vuohelainen