Jäikö pääsiäisen suunnittelu viime tippaan? Tämä kolmen ruokalajin menu pelastaa paniikilta. Se valmistuu alle tunnissa ja kaikki raaka-aineet löytyvät lähikaupasta.

Alkuun: Kurkkukierteet

Kurkkukierteet ovat näyttävä alkupala. Ei millään uskoisi, miten helposti ja nopeasti ne todellisuudessa valmistuvat. Höylää kurkusta juustohöylällä pitkiä suikaleita. Levitä kurkkuviipaleille piparjuurituorejuustoa, kylmäsavulohta ja tilliä, ja rullaa kierteiksi.

Katso kurkkukierteiden ohje ja video täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pääruuaksi: Dipattavat lammasvartaat

Pääsiäispöydän pikainen lammasruoka valmistuu lampaan paistijauhelihasta. Valkosipulilla ja rosmariinilla höystetyt lammasvartaat paistetaan pannulla rapeiksi, ja päälle ripotellaan mantelia. Tee kuumien vartaiden kylkeen vielä raikas tahinilla maustettu appelsiinijogurtti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso dipattavien lammasvartaiden ohje täältä. 

Jälkiruoka: Lemon posset

Yksinkertainen on kaunista – ja usein todella hyvää. Kuten nyt esimerkiksi tämä maailman helpoin jälkkäri, joka valmistuu 10 minuutissa kuohukermasta, sokerista ja sitruunan mehusta. Kirpeän raikas jälkkäri maistuu sellaisenaan tai marjojen, pähkinöiden tai yrttien kanssa. Muista kuitenkin valmistaa jälkiruoka etukäteen, vaikka jo edellisenä iltana. Se nimittäin tarvitsee vähintään kolme tuntia hyytymisaikaa jääkaapissa.

Katso lemon possetien ohje täältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla