Niukat raaka-aineet ovat savukala-panzanellan mahtavan maun salaisuus. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Niukat raaka-aineet ovat savukala-panzanellan mahtavan maun salaisuus. Kuva: Sami Repo.

Kun ainainen (mutta silti ihana) uunilohi alkaa kyllästyttää, voit nauttia kalaruokapäivänä vaikkapa italialaista savukalasalaattia tai tonnikalaburgerin!

Kalaa olisi hyvä syödä pari kertaa viikossa. Moni meistä turvautuu kalapäivinä helppoihin ja tuttuihin ratkaisuihin: uuniloheen, tonnikalasalaattiin tai vaikkapa kalapuikkoihin. Soppa päätti tarjota uusia ideoita arkisiin kalaruokiin. Kokosimme viisi varsin oivallista kalaruokareseptiä, joista jokainen on valmis alle puolessa tunnissa.

Mausta kalasoppa misolla

Helppo, nopea ja etenkin kärytön tapa nauttia kalaa, on valmistaa siitä soppa. Tämä mukavan mausteinen siika-misokeitto maistuu niillekin, jotka eivät perinteisestä kalakeitosta niin välitä. Keittoon tulee kalan ohella rutkasti kasviksia ja nuudeleita ja maukas misoliemi viimeistelee sopan. Ruoka on pöydässä 20 minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Saat siika-misokeiton reseptin klikkaamalla tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Lohta trendikkäästi kulhosta

Kulhosta syötävät ruuat ovat nousseet varsin trendikkäiksi. Tämä kulhosta tarjottava teriyakilohi yhdistää juuri sopivalla tavalla suolaiset ja makeat maut. Kulhoruokien hengessä annoksesta löytyy toki muutakin kuin lohta: vähän riisiä, raikasta avokadosalaattia, jännittävä kastike ja ripaus seesaminsiemeniä. Ja mikä parasta, tämän makunautinnon eteen ei tarvitse ahertaa kuin 30 minuuttia!

Saat teriyakilohen reseptin tästä!

 

Perinteisesti pihvejä

Kukapa voisi vastustaa vanhoja kunnon silakkapihvejä! Etenkin kun nämä silakkapihvit kypsyvät kätevästi uunissa ilman käryä. Täytteenä on tillillä ja ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa, joten erillistä kastikettakaan ei tarvita. Kunnollinen perunamuusi, muutama etikkapunajuuri ja pari suolakurkun siivua sen sijaan toimivat mainiona lisukkeena. Silakkapihvit valmistuvat 25 minuutissa.

Ota silakkapihvien resepti talteen tästä!

 

Ujuta savukala salaattiin

Italialainen keittiö ei petä koskaan! Kun raaka-aineet ovat tarpeeksi laadukkaita, niukoistakin aineiksista saa aikaan mahtavia makuja. Tämä savukala-panzanella, leipäsalaatti, edustaa juuri tätä koulukuntaa. Paahda vähän kuivahtanutta leipää valkosipulin kanssa öljyssä, lisää tomaatteja, sipulia ja savukalaa. Vähän vielä mausteita, sitten vain syömään! Savukalasalaatin tekaisee 15 minuutissa.

Savukala-panzanella onnistuu tällä reseptillä.

 

Muhkea burgeri vie nälän

Tottahan se on, että kun kalahimo iskee, on tonnikalapurkki aika kätevä tuote. Tässä ohjeessa tonnikala paistetaan vaihteeksi pihveiksi, jotka sujautetaan muhkeiden sämpylöiden väliin kasvisten kanssa. Tonnikalapihvien rakenteesta tulee miellyttävän pehmoinen perunamuusin ansiosta. Tonnikalasämpylät ovat valmiit 25 minuutissa.

Saat muhkeiden tonnikalasämpylöiden reseptin tästä!

Ehkä jotain muuta? Klikkaa tästä itsesi Sopan Päivän katiska -teemaan ja selaa herkullisia kalaohjeitamme!

Sisältö jatkuu mainoksen alla