Hyvää helposti – ja isolle porukalle. Mahdottomalta kuulostava kaava, mutta näillä resepteillä onnistut varmasti. Enää pitäisi vain valita: tehdäänkö uudeksivuodeksi tavallista parempaa perunasalaattia, supersuosittua blinipannaria vai meheviä burritoja?

1. Kuninkaallinen perunasalaatti

Nakit ja perunasalaatti ovat klassinen uudenvuodenaaton herkku. Mutta mitä jos tekisit tällä kertaa perinteisen pottusalaatin sijasta kuninkaallista perunasalaattia? Lontoolaisen huippukokin Yotam Ottolenghin perunasalaatti hurmaa kaikki. Tuoreen mintun, valkosipulin, hyvän oliiviöljyn ja basilikan liitto on suorastaan jumalainen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuninkaallisen perunasalaatin ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Peltivihis 

Lihapiirakan ronskimpi vegeserkku kätkee sisäänsä mausteisen mehevää härkistä. Uusi mehevä klassikko maistuu kaikille ja sopii myös vegaaneille.

Peltivihiksen reseptiin pääset tästä linkistä.

3. Gnocchi-vuoka

Maukas gnocchi-vuoka on saanut inspiraationsa lasagnesta, mutta se valmistuu helpommin ja nopeammin. Raikkaan salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa tarjoiltuna ruoka on loistava valinta rentoon uudenvuodenaaton illalliseen. 

Gnocchi-vuoan resepti löytyy täältä.

4. Uuniperunat ja uudet täytteet

Uusivuosi ja uudet täytteet uuniperunoille! Sillä välin kun suolapeti syleilee perunoita kuumassa uunissa, valmistat helposti haluamasi täytteen (tai useamman). Päädytpä tekemään kalan, lihan, kasviksen tai vaikka kaikki, yhteistä niille ovat rikkaat maut ja raikkaat ideat. Erinomainen tarjottava juhlissa, joissa vieraiden makumieltymykset vaihtelevat.

Kurkkaa uuniperunoiden resepti täältä.

5. Blinipannukakku 

Blinipannari, tuo helpoista helpoin hienostunut herkku, josta riittää tarjottavaksi monelle. Hipoo täydellistä juhlatarjottavaa niin makunsa kuin ulkonäkönsäkin ansiosta. 

Blinipannukakun reseptin löydät tästä.

6. Jauhelihaburritot

Mausteiset jauhelihaburritot nautitaan kirpeän korianterisalsan ja samettisen ranskankerman kanssa. Vegeruokailijoiden versioissa jauheliha korvataan härkiksellä tai nyhtökauralla. Helppoa ja koukuttavan hyvää syötävää!

Jauhelihaburritoiden reseptiin pääset klikkaamalla tästä.

7. Välimerellinen lihapullapelti

Välimerellisessä lihapullapedissä kaikki herkut paistuvat näppärästi samalla pellillä. Jauheliha saa kaverikseen kasviksia ja koko komeus kuorrutetaan mozzarellalla ja viimeistellään pestolla. Miten se voikin olla niin hyvää? 

Lihapullapedin reseptiin pääset klikkaamalla tätä linkkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla