Mitä tapahtuu, kun lasagnelevyjen väliin kerrostetaan vuohenjuustoa, paahdettuja kasviksia, rahkaa, punajuurta ja linssejä? Tehdään tuhtia vegesafkaa, tietenkin!

Lasagne, eli ravintolaslangilla lasse, on talvinen projektiruoka, jonka tekemiseen voi uppoutua, kun ulkona vihmoo turhan pisteliäästi. Kastikkeiden hämmentely ja vihannesten pilkkominen rentouttaa, mutta lopputulos on kuitenkin tärkein.

Klassikkoyhdistelmä

Punajuuri ja vuohenjuusto ovat klassikkokombo, joka ei petä. Tähän lasagneen vuohenjuustoa käytetään kahdella tapaa: sekä siivuina lasagnen päällä että sekoitettuna kastikkeeseen. Siivut takaavat rapean paahtuneen vuohenjuustoelämyksen, kun taas kastike hoitaa läpimehevöittämisen. Juustokastiketta ei keitetä ollenkaan, joten valkokastikekammoinenkin selviää tästä lassesta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Punajuuri raastetaan, joten sen hitaasta kypsymisestä ei tällä kertaa tarvitse kantaa huolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ohjetta voi toki soveltaa oman mielen mukaan, mutta älä missään nimessä jätä balsamicoa pois, sillä sen hapokas suloisuus viimeistelee tomaattikastikkeen.

Katso resepti täältä!

Se paras lasagne

Kun tätä reseptiä kehitettiin, yksi koemaistaja nimesi sen Parhaaksi vegelasagneksi. Nimi ei ole kaukana totuudesta, sillä tätä lasagnea on mahdotonta olla santsaamatta.

Kikkoja on pari. Ensinnäkin kasvisten paahtaminen tuo lasagneen rutkasti ihanaa makua. Etenkin paprikan ja sienien maut nousevat uusiin makunystyröitä helliviin sfääreihin uunin kuumuudessa. Toinen kikka on yhdistää juustokastikkeessa koskenlaskijaa ja sitruunankuorta. Älä turhia maistele kastiketta, jotta sitä jää jäljelle myös kerrosten väliin.

Tämä resepti vaatii aikaa, sillä tomaatti- ja juustokastike keitetään erikseen ja kasviksetkin paahdetaan ennen kerrostamista. Joskus oikotiet eivät vain kannata.

Katso resepti täältä!

Äkkiä ja pikana

Vaikka lasagne vie usein aikaa, säännöissä on aina  yksi poikkeus. Sen tekee tällä kertaa valkoinen pinaattilasagne. Kun kaksi edellistä ohjetta saa proteiinin linsseistä, tämä lasse saa tuhdin tuntuman maitorahkasta.

Jotta homma hoituisi erityisnopeasti, lasagnelevyt kypsytetään ensin keittämällä. Silloin paistoaika lyhenee varttiin.

Äläkä huoli, kyllä tässäkin lasagnessa on juustoa. Peräti kahta sorttia: vuohenjuustoa ja parmesan-juustoa.

Katso resepti täältä!

Kuvat: Panu Pälviä ja Pia Inberg

Hei,

meillä sopassa vegellä viitataan ruokiin, jotka sopivat lakto-ovo-vegetaariseen ruokavalioon. Näissä ohjeissa on siis mahdollisesti myös maitotuotteita ja munaa. Kun teemme juttuja vegaaniseen ruokavalioon sopivista ruoista ja resepteistä, puhumme vegaanisesta ruoasta.

  • ylös 48
  • alas 27
Sisältö jatkuu mainoksen alla