Nyt sitä saa! Nimittäin tuoretta parsaa. Parsa maistuu ihanalta perinteisen hollandaisekastikkeen kanssa, mutta se sopii myös moneen muuhun, kuten salaattiin, keittoon ja hodarin väliin.

Helppo pikahollandaise

Klassisin tapa syödä parsaa on nauttia se hollandaisekastikkeen kanssa. Tällä ohjeella taiot herkullisen hollandaisen pöytään ennätysvauhtia. Et tarvitse vesihauteita etkä muita, sillä kastike surautetaan kokoon sauvasekoittimella.

Katso valkoisen parsan ja pikahollandaisen ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hauska hodariherkku

Hodari toimii kasvisversionakin! Parsadogi täytetään nakin sijaan vihreällä parsalla, pinaattisella munakokkelilla ja raastetulla parmesaanilla. Elegantti hodari kelpaa tarjottavaksi vaikkapa brunssilla tai kaveriporukan illanistujaisissa.

Katso parsadogin ohje täältä.

 

Samettinen keitto

Täyteläinen parsakeitto kuuluu keittojen aateliin. Ravintoloistakin tuttu annos on helppo ja nopea valmistaa myös kotikeittiössä. Parhaan lopputuloksen saat, kun valitset hyvän kanaliemen ja valkoviinin, ja keität parsat hiljalleen kypsäksi. Lopuksi soseutus ja loraus kermaa, ja maukas keitto on valmis.

Katso parsakeiton ohje täältä.

 

Pastaa huijarin tyyliin

Hauskannäköisessä annoksessa ei ole pastaa, vaan kananmunaa. Munanauhat sopivat täydellisesti yhteen uunissa paahdettujen parsojen ja kevätsipulin varsien kanssa. Munanauhat on helppo tehdä: paista ohuet munakaslevyt ensin pannulla, rullaa jäähtyneet levyt kääretortun tapaan ja leikkaa nauhoiksi.

Katso huijarin pastasalaatin ohje täältä.

 

Pannariin piilotettu

Suolaisia pannareita on helppo tuunata erilaisilla täytteillä. Tässä ohjeessa pannariin sujautetaan vihreää parsaa, pinaattia, oliivirenkaita ja juustoraastetta. Jos haluat pannarista kevyemmän, valitse juusto, jossa on 12 prosenttia rasvaa.

Katso pinaatti-parsapannarin ohje täältä.

 

Herkullinen pikkusuolainen

Rapeat leipäset maistuvat ihanilta herne-fetatahnan kanssa, joka on maustettu appelsiinin kuorella ja mehulla. Voitele leivät tahnalla ja nosta päälle sitruuna-öljykastikkeessa pyöriteltyä parsasalaattia. Ohjeessa leipä tehdään itse, mutta voit myös oikaista käyttämällä valmista vaaleaa leipää.

Katso parsaleivän ja herne-fetatahnan ohje täältä.

 

Suikaloituna salaatissa

Tässä näyttävässä salaatissa parsa on suikaloitu kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi ja pyöritelty sekaisin tattarin ja kananmunakastikkeen kanssa. Parsanauhoja kannattaa uittaa hetki jääkylmässä vedessä, koska silloin niistä tulee ihanan rapsakoita.

Katso tattari-parsasalaatin ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla