
Lempeät kikherneet taipuvat moneen makuun. Purkillisen voi surauttaa valkosipulin kanssa pehmeäksi hummukseksi, hauduttaa samettiseksi muhennokseksi tai paahtaa rapeiksi salaattiin. Edullinen ja ravitseva kasvisruoka on helposti valmis!
Kikherneessä on monta hyvää puolta. Käyttövalmis tölkillinen (230 g) kikherneitä maksaa vain reilun euron, kuivatut sitäkin vähemmän. Hintaansa nähden kikherneet ovat täydellinen ostos.
Kullanvärinen kikherne on palkokasvi, joka sisältää rutkasti proteiinia, hiilihydraatteja ja kuituja. Ravinteikas raaka-aine täydentää hyvin kasvisruokavaliota ja sopii myös gluteenittomaan ruokaan. Kikherneen maku on pehmeä ja täyteläinen.
Liemeen säilötyt keitetyt kikherneet ovat käyttövalmiita sellaisenaan. Huuhtelu riittää. Kuivatut kikherneet vaativat yön yli liotuksen ja reilun tunnin keittoajan. Kerralla kannattaa keittää reilummin ja pakastaa annospusseihin.
Keitetyt kikherneet voi jatkojalostaa esimerkiksi paahtamalla ne rapeiksi lämpimään salaattiin tai soseuttamalla ne hummukseen tai tomaattikeiton sekaan.
Purkkikikherneiden säilöntälientä kutsutaan aquafabaksi. Se toimii valkuaisen tapaan, ja siitä voi vaahdottaa vegaanista marenkia tai majoneesia. Älä siis kaada lientä hukkaan.
Kikhernepata on lämmin ja lempeä lohturuoka, joka tunnetaan myös näyttelijä Gwyneth Paltrown ruokabravuurina.
Tässä mukavan simppelisti syntyvässä kikhernemuhennoksessa täyteläisen kasvispadan raikastavat tuoreet tomaatit ja minttu. Nauti samettisen mausteinen muhennos keitetyn riisin kanssa. Ruoka vain paranee uudestaan lämmitettynä. Jos haluat tehdä muhennoksesta kevyemmän, valitse kookoskerman tilalle vähärasvaisempi kookosmaito.