Kuvat
Panu Pälviä, Ninna Lindström, Sami Repo

Suomalaisten suosikkimarja mustikka on metsien kultaa, jota saattaa jo löytää ainakin eteläisestä Suomesta tummanpuhuvaksi kypsyneenä.

Mustikka, tuo varjoisten metsäkankaiden syvän sininen marja. Mustikka on täynnä vitamiineja, kuitua ja muita terveyttä edistäviä ainesosia. Mustikkametsään kannattaa suunnata jo nyt, sillä sato on alkanut kypsyä.

Mustikka sopii leivontaan, juomiin sekä salaatteihi ja jopa lohen graavaamiseen. Ensimmäiset pienet mustikkasaalii päätyvät ehkä jogurttiin, puuron päälle tai mustikkamaitoon. Kesän ensimmäistä mustikkapiirakkaa ei kuitenkaan voita mikään.

Nämä neljä mustikkareseptiä ovat Soppa365 historian luetuimpia ja jokavuotisia suosikkeja. Mustikka saa makuparikseen muun muassa pähkinää, täyteläistä mascarponea sekä pirteää basilikaa. Listalle pääsi myös mustikka-ruisvispipuuro, joka on viilentävä herkku kesäpäiviin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mustikkatosca

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mustikka-mascarponepiirakka

Mustikka-mantelipiirakka

Mustikka-ruisvispipuuro

Basilika-mustikkapiirakka

Oman paikkakunnan mustikkatilanteen voi tarkistaa ja päivittää osoitteessa mustikkaan.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla