Kuvat
Tuomas Kolehmainen, Anna Huovinen, Emilia Kolari ja Sami Repo

Pohjaton, mureapohjainen vai pizzamainen liekkitorttu? Päätös on sinun. Nämä neljä piirakkaa saavat suppikset loistamaan.

1. Pizzanystävälle

Tarte flambée eli liekkitorttu on alsacelainen versio pizzasta. Siinä soikionmuotoisen, ohuen pizzataikinan päälle levitetään ranskankermaa, sipulia ja omenaa, sieniä ja kylmäsavukinkkua. Erittäin kuuma uuni pitää huolen, että suppispiirakka paahtuu pohjastaan rapeaksi.

Tarte flambée -tyyliin valmistetun suppispiirakan ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Sinihomejuuston rakastajalle

Suppiksia, makeaksi hautunutta fenkolia ja sipulia sekä kunnon kimpale sinihomejuustoa. Tämä tyylikäs ja muhkea syyspiirakka leivotaan valmistaikinapohjaan, jolloin voit keskittyä täytteen makuihin.

Koska kasviksia ja juustoa on runsaasti, piirakka saa kypsyä pitkään uunin alaosassa ja vetäytyä rauhassa ennen leikkaamista.

Suppilovahvero-homejuustopiirakan ohjeen löydät täältä.

3. Oikaisijalle

Pohjaton piirakka eli uunimunakas vastaa nopeasti sienipiirakan nälkään. Voit käyttää siihen sienikoristasi myös pienet tatit ja haperot. Turkkilaisesta jugurtista ja kananmunista sekoitettu täyte sitoo suppikset ihanasti yhteen. Älä unohda ruohosipulia!

Koska piirakassa ei ole pohjaa, se on kaupan päälle myös gluteeniton.

Pohjattoman suppispiirakan ohjeen löydät täältä.

4. Syysihmiselle

Jos murea pohja on suolaisessa piirakassa parasta mitä tiedät, tartu tähän ohjeeseen. Taikinaan raastettu gruyère-juusto antaa pohjaan ihanan maun ja rakenteen. Luonteikas pohja toimii myös hyvänä vastaparina omenalla ja tillillä höystetylle suppistäytteelle. Lopputuloksena on piirakka, jonka joka palassa maistuu syksy.

Suppis-omenapiirakan ohjeen löydät täältä.

Ohjeet Anu Brask ja Emilia Kolari

Sisältö jatkuu mainoksen alla