Kuvat
Tuuli Kanerva, Elvi Rista, Mikko Hannula, Panu Pälviä, Sami Repo

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Bataatticurry

25 min
Bataatti sopii muusin ja sosekeiton lisäksi myös erilaisiin patoihin, muhennoksiin ja curryihin. Bataatticurrysta saa puolen tunnin ruoan, kun bataatin pilkkoo tarpeeksi pieniksi kuutioiksi. Soijarouheesta saa proteiinia, mutta jos haluat rapeampaa suutuntumaa, lisää ruoan joukkoon rapeaksi paistettua härkistä tai nyhtökauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Peltileipä kaalitäytteellä

1 h 30 min
Tämä peltileipä saa päällensä runsaat ja mehevät täytteet, ja maistuu esimerkiksi pizzan tilalla. Taikina on helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse juurikaan vaivata. Täytteet ovat edullista kaalia, pekonia ja auringonkukansiemeniä. Paistoaikaa kannattaa omassa uunissa tarkkailla, jotta leipä ei jää raa'aksi täytteiden alla.


Tästä reseptiin.

Balilainen peruna-kalakeitto

20 min
Runsaasti inkivääriä, tulista sambal oelek -kastiketta ja lempeää kookosmaitoa. Balilaisen kalakeiton liemi on todella maukas ja tasapainoinen. Perunaa, herneitä ja vaaleaa kalaa sisältävä keitto saa raikkaan säväyksen tuoreesta thaibasilikasta. Tulisiko tästä uusi bravuurisi?


Tästä reseptiin.

Japanilaiset munaleivät

25  min
Joskus ateriaksi riittää vain muutama täytetty leipä. Japanilaiset täytetyt munaleivät eli tamago sandot täyttävät kyllä nälkäisemmänkin syöjän. Niissä pehmeät paahtoleipäviipaleet saavat täytteekseen keitettyjä kananmunia sellaisenaan sekä niistä tehtyä kananmunamajoneesia. Raikkautta leipiin tuo kurkku-kaalisalaatti, joka maustetaan riisiviinietikalla.


Tästä reseptiin.

Kreikkalainen peltimakaronilaatikko

35 min
Fetajuustoa, tomaatteja ja oreganoa mausteeksi. Kreikkalainen makumaailma makaronilaatikkoon syntyy helposti. Makaronilaatikossa, kuten muissakin ruoissa kannattaa suosia täysjyväpastaa, joka tuo kylläisemmän olon. Jauhelihan sijaan kannattaa kokeilla soijarouhetta tai vaikka broilerin jauhelihaa. 


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla