Kuvat
Tuuli Kanerva, Panu Pälviä, Ninna Lindström, Piia Arnould, Anna Huovinen

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Pinaatti-fetapannari ja minttutsatsiki

40 min
Feta-pinaattipiirakka on aina maistuva klassikko, mutta aina ei riitä aika piirakan tekemiseen. Onneksi hätiin tulee pannari, joka valmistuu melkeimpä puolet nopeammin. Pakastepinaatti ja feta sekoitetaan suoraan pannaritaikinan joukkoon. Kypsän pannarin päälle kelpaavat tomaatit, erilaiset yrtit ja esimerkiksi kypsä broileri, leikkeleet tai kasviproteiinit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teriyaki-uunilohi ja misomuusi

35 min
Isosta lohifileestä syö koko perhe ja ruokaa saattaa jäädä etätyöläiselle lounaaksikin. Uuniloheen saa vaihtelua suomalaisten suosikkimaustekastikkeesta teriyakista. Perunamuusinkin voi voi maustaa japanilaisittain sekoittamalla sen joukkoon vaaleaa misotahnaa.


Tästä reseptiin.

Harissa-bataattikeitto

10 min
Kaupan hedelmä- ja vihannesosastolta löytyvät pötköt valmiita kasvissoseita pelastavat päivän kiireisen ruokahetken. Niihin ei tarvitse lisätä kuin hieman mausteita ja aavistus vettä sekä halutessaan kermaa, ja sosekeitto on alle vartissa valmis. Makean bataatin pariksi sopii mausteinen harissa ja päälle rapeat juuressitsit sekä siemenet.


Tästä reseptiin.

Broileriquesadillat

15 min
Jos kaapeista löytyy sekalainen seurakunta kypsiä tai tuoreita kasviksia, hieman juustoa sekä kermaviiliä, ranskankermaa tai smetanaa ja tortillalettuja, on tiedossa herkulliset hävikkijuhlat. Pannulla lämpimäksi paistetut quesadillat voi täyttää haluamillaan aineksilla ja ne kannattaa syödä melkeinpä suoraan pannulta kuumina ja rapeina.


Tästä reseptiin.

Misomunakoisot eli nasu dengaku

20 min
Japanilaiset maut ovat olleet nosteessa jo hetken aikaa. Nämä misomunakoisotkin ovat jo tuttu juttu, mutta ansaitsevat paikkansa arkiruokalistalla, sillä ne maistuvat ylijäämäriisin kanssa eikä niiden valmistuksessa kestä puolta tuntia pidempään, jos munakoisot ovat kohtuu pieniä. Raikas kaalisalaatti lisukkeena tasapainottaa umamisen aterian.


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla