Kuvat
Tuuli Kanerva, Panu Pälviä, Tuomas Kolehmainen, Ninna Lindström

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tomaattiset uunimuikut

30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muikku pitää tomaatin hapokkuudesta ja makeudesta. Uunissa niistä syntyy herkullinen kokonaisuus, jonka suolainen fetajuusto viimeistelee. Muikku kypsyy pienen kokonsa ansioista uunissa 10 minuutissa, eikä tomaatitkaan vaadi valmistuakseen aikaa kuin yhteensä 20 minuuttia. Aktiivinen kokkausaika jää tässä reseptissä vähäiseksi, kun käytät valmiiksi perattuja muikkuja. Riittää kun kuivaat ne talouspaperilla ennen maustamista ja kypsentämistä. 

Tästä reseptiin.

 

Näsinneulan mustajuurikeitto

40 min

Arjen luksusta! Näsinneulan näkötornin ravintolan mustajuurikeitto sopii loistavasti juhlaan, mutta myös arkeen. Saat muutaman raaka-aineen keiton koostumuksesta entistä samettisemman, kun siivilöit sen ennen tarjoilua. Ole tarkkana, ettet keitä keittoa liian pitkään! Nopea kiehautus kerman lisäämisen jälkeen riittää. Tällöin keiton kaunis vaalea sävy säilyy.

Tästä reseptiin.

 

Miso-lohibataattivuoka

1 t 15 min

Ihanan makea bataatti on kevättalven sesonkikasvis, joka mukautuu helposti moneen reseptiin. Tällä kertaa se hyppää vuokaan lohen ja umamisen misomarinadin kanssa. Lohi ja bataatti kypsyvät kätevästi samassa astiassa, kun esikypsennät bataatit uunissa sillä välin, kun lohi marinoituu jääkaapissa. Lopuksi lohi lisätään vuokaan bataattipaistoksen päälle ja annetaan kypsyä uunissa noin 15-20 minuuttia. 

Tästä reseptiin.

 

Kaali-gnocchipelti

Parmesaanilla ja sitruunan kuorella viimeistelty kaali-gnocchipelti valmistuu käden käänteessä eikä raaka-ainelistaa ole tehty pitkäksi. Kaalit suikaloidaan ja lisätään gnocchien, voin, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa pellille ja kypsennetään uunissa folion alla 15 minuuttia. Lopuksi pellille lisätään herneet sekä suikaloitu purjo ja ne laitetaan vielä 10 minuutiksi uuniin kypsymään. Nopea arki-illan ateria on 30 minuutissa valmis tarjottavaksi!

Tästä reseptiin.

 

Sardiini-fenkolipasta

35 min

Suolainen sardiini ja raikas fenkoli ovat täydellinen yhdistelmä pastan kanssa. Tämä resepti on piristävä tulokas muiden arkipastojen rinnalle, sillä se valmistuu reilussa 30 minuutissa. Rapean suutuntuman tämä pasta saa maustetuista leipämuruista, mikä täydellinen tapa käyttää kuivahtaneet leivän murut!

Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla