Kuvat
Panu Pälviä, Anna Huovinen ja Tiina Pekuri

Kaikki eivät tykkää verestä, madoista ja hämähäkeistä. Eikä tarvitsekaan! Tässä neljä halloween-leivonnaista, jotka sopivat pelokkaille. Minkä nämä herkut häviävät hurjuudessa, sen ne voittavat maussa ja helppoudessa.

1. Kesy kurpitsagalette

Suolaisen kurpitsagaleten täytteenä on ranskankermalla mehevöitettyä ja sitruunalla maustettua ricottajuustoa. Uunissa paahdetaan ensin pinnalle tulevat myskikurpitsaviipaleet ja sitten koko piirakka. Murea taikina, ricottatäyte ja paahtuneet, hunajalla sipaistut kurpitsat toimivat yhdessä hurjan hyvin.

Voit tehdä taikinasta myskikurpitsanmuotoisen tai pyöreän, ja muotoilla taikinasta halutessasi kurpitsalle kannan. Kurpitsapiirakkaan voisi toki leikellä vielä reikiä silmiksi ja hampaiksi, mutta ainakin leipoja itse säästyy turhilta sydämentykytyksiltä, jos malttaa pitää veitsen kurissa.

Myskikurpitsagaleten ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Haukotuttavat red velvet -donitsit

Red velvet -kakun idealla leivotut donitsit ovat vartissa valmiita uuniin. Mehevyyden salaisuutena on taikinaan lisätty piimä sekä lyhyt kypsennysaika: herkut on siis syytä muistaa napata ajoissa uunista. Siinä onkin ainoa jännitys, mitä nämä donitsit tarjoavat.

Kun leivonnaiset ovat jäähtyneet, ne viimeistellään tuorejuustokuorrutuksella ja suklaalla. Hurja vaihtaisi suklaaviirut sulatettuun valkosuklaaseen, joka on värjätty geelimäisellä elintarvikevärillä verenpunaiseksi – ja tursauttaisi sitä sinne tänne, kuin punaisista donitseista tihkuisi verta. Mutta onhan aina varmempaa pysytellä turvavyöhykkeellä ja noudattaa ohjetta.

Red velvet -donitsien ohjeen löydät täältä.

3. Kiltti kurpitsapiirakka

Makeaa, lempeää, nättiä ja helppoa. Ihana kurpitsapiirakka on niin hyvä ja kiltti, että se keikahtaa halloween-kemuissa jopa uskaliaan puolelle.

Pohja tehdään kekseistä ja voista, joten se ei voi mennä pieleen. Täyte sekoitetaan kurpitsasoseesta ja rahkasta. Siinäkin voi oikaista käyttämällä valmissosetta. Entä kuorrutus? Kuohkea kermarahka, joka lempeydessään kruunaa kaiken.

Tarjoa pala piirakkaa sille, joka on järkyttynyt nähtyään herkkujen joukossa katkaistun käden.

Kurpitsapiirakan ohjeen löydät täältä.

4. Hämähäkittömät muffinit

Missä hämähäkit? Eivät missään, sillä nämä muffinit eivät ole niitä nähneetkään. Ainoa yllätys muffineissa on hyvä ja herkullinen, nimittäin taikinan sisälle sulanut lakutoffeesydän. Iisit muffinit pitävät leipojan hengityksen tasaisena, sillä taikina valmistuu vaahdottamalla ja sekoittamalla tuttuun tapaan.

Seittikuvio puolestaan onnistuu valmiilla lakukastikkeella, jota valutetaan unelmanpehmeän kuorrutuksen pinnalle. Lakun makua on juuri sopivasti, joten pidä kätesi erossa kaikenlaisista hurjista lakukuvioista, joita olet tullut epähuomiossa hamstranneeksi lähikaupan karkkilaareista.

Seittimuffinien ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla