Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
Arla keittiö

Uskomattoman kuohkea jälkiruoka maistuu kirpeiltä puolukoilta ja makealta vaniljalta. Metsäretkeltä mukaan poimitut puolukat pääsevät oikeuksiinsa, kun ne sekoitetaan vaahdotetun hapatetun kerman ja valkuaisvaahdon joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Puolukka-vaniljavaahto

Ainekset

2
liivatelehteä
2 1/2
dl
(noin 200 g) puolukoita
1
dl
sokeria
2
munanvalkuaista
1
prk
(2 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa
1/2
vaniljatanko
1 1/2
rkl
vettä
Koristeluun
marenkia

Työvaiheet

  • Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon runsaaseen kylmään veteen. 
  • Soseuta sauvasekoittimella 2 dl puolukoita sokerin kanssa. Säästä loput puolukat viimeistelyyn. 
  • Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.  Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi niin, että vatkaimesta jää selkeät kuviot. 
  • Puolita vaniljatanko, leikkaa se halki pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Vatkaa siemenet kerman joukkoon. 
  • Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja liuota siihen pehmenneet, kuivaksi puristetut liivatelehdet haarukalla sekoittaen. 
  • Sekoita puolukat kermavaahdon joukkoon ja kaada heti perään liivate ohuena nauhana reippaasti kauhalla sekoittaen. 
  • Nostele valkuaisvaahtoa kauhalla puolukkaseoksen joukkoon kahdessa erässä. Älä sekoita liian voimakkaasti, jotteivät ilmakuplat hajoa. 
  • Annostele annoskulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Vaahto säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele puolukoilla ja marenkimurskalla.

Kommentit (1)

Sarikatri

Tämä oli ihan älyttömän hyvvää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.