
Kanamuna - uppona tai häränsilmäksi paistettuna - varmistaa, että puurolla talttuu isokin nälkä.
Puuro käy hyvin kunnon ateriasta, kun sen ravitsevuuteen kiinnittää hieman huomiota. Riittävästi kuitua ja proteiinia pitää nälän poissa pitkään.
Tämä lounaspuuro keitetään kokonaisiin, esikypsennettyihin kaurajyviin, joten siinä on reilusti hyvää tekeviä kuituja ja rakennekin on mukavan pureskeltava. Puuro keitetään maitoon, josta saa proteiinia. Kasvimaidoista kannattaa valita soijamaito.
Erityisen tästä puurosta tekee joukkoon sekoitettava pecorinojuustoraaste. Se antaa puurolle reilusti makua. Puuron päälle lisätään kananmuna joko paistettuna tai uppomunana sekä ravinteikasta lehtikaalia tuoreena.
Suolainen kaurajyväpuuro
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jyvät ja keitä pari minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna puuron kypsyä kannen alla keskilämmöllä 15–20 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsentämisen aikana.
-
Raasta juusto hienoksi.
-
Leikkaa lehtikaalista keskiruoti pois ja suikaloi kaali kulhoon. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja puristele kaali puhtain käsin pehmeäksi. Sekoita joukkoon loraus öljyä.
-
Kuumenna vesi poreilevaksi ja kaada etikka joukkoon. Riko kaksi munaa omiin kahvikuppeihinsa. Sekoita kauhalla veteen pyörre ja liu’uta munat yksi kerrallaan varovasti veteen. Anna munien kypsyä hiljalleen kiehuvassa vedessä 3–4 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kypsennä loput munat samalla tavalla.
-
Sekoita suola, voi ja juustoraaste puuron joukkoon. Lusikoi lehtikaalia puuroannoksille ja nosta uppomunat päälle. Mausta munat halutessasi ripauksella suolaa.
Eipä kyllä maistu!!!!
Pekoni puuttuu. Kaikki blenderiin tulee oiva smoothie. Kuka näitä keksii?
Onh 5/5
Saako makuaistia huijata esim. lisäämällä valkosipulijauhetta?