Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 925 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Sinappinen broileripata, joka valmistuu arki-illan ruokapöytään puolessa tunnissa? Tämä ranskalaisia makuja yhdistelevä kermainen kastike hurmaa koko perheen.

Helpoille ja nopeille arkiruoille on aina tarvetta. Kun löytää sellaisen reseptin, joka lisäksi on niin hyvää että padat tyhjenevät viimeistä tippaa myöten, kannattaa ohje painaa visusti muistiin.

Sinappibroileri on juuri tällainen resepti. Lähikaupasta löytyvät ainekset, toisiaan täydentävät täyteläiset maut ja valmista puolessa tunnissa! Valmiissa padassa broilerin paistileikkeet ovat mukavan meheviä, herkkusienet tuovat lisämakua ja tuju kokojyväsinappi on pehmennetty ruokakermalla.

Viimeisen silauksen makuun tuo ranskalainen rakuuna, joka voi olla kuivattua tai tuoretta. Herkullinen sinappibroileri sopii tarjottavaksi esimerkiksi perunamuusin ja vihersalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri

Ainekset

1
rs (450 g)
broilerin luuttomia paistileikkeitä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
noin 2
rkl
öljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rs (200 g)
ruskeita herkkusieniä
rkl
kokojyväsinappia
2
tl
kuivattua rakuunaa
2
dl
ruokakermaa (rasvaa 22 %)

Työvaiheet

  1. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne öljyssä (1 rkl) laakeassa paistokasarissa molemmin puolin.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele sienet.

  3. Ota broilerit pois kasarista, lisää sipulit ja öljyä tarvittaessa. Paista muutama minuutti ja lisää sienet. Paista vielä 5 minuuttia.

  4. Laita broilerit takaisin kasariin. Lisää sinappi, rakuuna ja kerma. Kuumenna, kunnes kerma hieman kuplii. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa perunasoseen ja vihreän salaatin kanssa.

Vinkki Voit myös käyttää tuoretta ranskalaista rakuunaa. Hienonna kolmen rakuunan oksan lehdet ja lisää ne ruokaan samaan aikaan kuin kuivattu rakuuna.

Kommentit (8)

Vierailija

Hyvä ja simppeli resepti. Toimii hyvin myös possunfileellä joka on usein nykyisin edullisempaa kuin broisku.

Ja kävisihän tuo myös naudanlihankin kanssa. Tai lihapullien!

Vierailija

Hyvännäköistä pataa ja helppo varioida ja tuunata esim. paahdetuilla paprikoilla ja vaikka homejuustolla. Kaikki lihat käy tuohon. Rakuuna on ihanata lihapadoissa.

Vaimo ei tykkää

Mitä olisi hyvä laittaa tähän sienen sijasta?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!
Sienet voisi korvata esimerkiksi pieneksi kuutioidulla munakoisolla. Myös esimerkiksi pienet kirsikkatomaatit olisivat tässä hyviä, vaikka eivät sientä muistutakaan.

Vaimo ei tykkää

Kiitos nopeasta vastauksesta!  Munakoisot sopivat täydellisesti :)

Anna-Liisa Marjanen

mistä saa ruokakermaa22% ei meidän kaupasta. Kuka myy kokojyväsinappia?

Herkutelija

Smetanaa kylkeen..huikeeta..

viluinen

Sinappimerkki Maillen valikoimissa on Maille Dijon kokojyväsinappi. Arla Lempi ruokakerma on 22-prosenttista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.