Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 241 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Paistetut jättikatkaravunpyrstöt saavat ihanan makunsa anisviinasta, sitruunasta ja oreganosta. Tarjoa ne alkupalana rapeakuorisen leivän kanssa.

Uuden vuoden ruokatarjoilussa monet suosivat tapas-tyylistä pikkupurtavaa. Pöytään kootaan monenlaisia pieniä herkkuja, joista jokainen voi koota itselleen sopivan napostelulautasen.

Jättikatkaravunpyrstöt tuovat pientä luksuksen tuntua juhlapöytään. Ravut kannattaa valita kauppakassiin, jos niistä löytyy ASC-sertifiointimerkintä. Tällöin ravut ovat kestävästi viljelty.

Oheisessa reseptissä ravut saadaan maistumaan välimerelliseltä, sillä ne paistetaan pannulla herkullisen yrttisessä mausteseoksessa. Mausta löytyy tuoreita ja kuivattuja yrttejä, valkosipulia, säilöttyjä sitruunoita sekä anisviinaa, joka tuo makuun raikkaan ja aavistuksen makean vivahduksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
20 min + rapujen sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Oreganoravut

Ainekset

600
g
raakoja kuorettomia jättikatkaravunpyrstöjä (ASC, pakaste)
4
valkosipulinkynttä
½-2
säilöttyä sitruunaa (esim. Al’fez)
1
ruukku oreganoa
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
¼
tl
chilirouhetta
2
rkl
anisviinaa
½
sitruunan mehu (n. 2 rkl)

Työvaiheet

  1. Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja kuivaa ne huolellisesti.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori sitruunat terävällä veitsellä ja suikaloi kuoret. Jätä suolaisen karvas sisus käyttämättä. Hienonna oregano ja persilja.

  3. Laita öljy, valkosipuli, paprikajauhe, kuivattu oregano ja chilirouhe pannuun. Lämmitä, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Nosta lämpöä ja kaada anisviina pannuun. Kiehauta ja lisää ravut ja sitruunankuoret. Paista kovalla lämmöllä sekoittaen, kunnes ravut ovat kauniin vaaleanpunertavia, noin 2–4 minuuttia.

  4. Purista sitruunamehu pannuun ja lisää yrtit. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Kommentit (7)

Vierailija

Voisiko joku joskus esitellä rapureseptin, jossa ei ole valkosipulia.

huh huijaa

No ei niin  vaikeaa ole jättää valkosipulia pois, jos ei siitä pidä.

Vierailija

Aika helposti saa rapureseptin ilman valkosipulia, kun jättää yllä olevasta reseptistä valkosipulin pois. Eihän se sen vaikeampaa ole.

Makuhan siinä toki kärsii, mutta ei se suoranaisesti mikään pakollinen aines ole. Fodmap-ruokasivustoilta voi etsiä korvikkeita valkosipulille, mutta eivät ne tietenkään mitenkään yksi-yhteen ole.

Vierailija

Ohjeessa pyydetään kuorimaan sitruunat, onko kyseessä säilötty sitruuna (esim. Alfez)

Vierailija

Miksi IS artikkelissa on klikkiotsikko, jossa kerrotaan reseptin sisältävän ravunpyrstöjä? Ravunpyrstö on täysin eri asia ja eri makuinen kuin katkaravun- tai jättikatkaravunpyrstö.  Vrt sipuli - valkosipuli, ahven - meriahven, minttu - piparminttu, kakku - pannukakku. Tarkkuutta teksteihin, kiitos.

Shimo

Koska nuo valkosipulit lisätään, ei ole mainittu ohjeessa?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

hyvä huomio, valkosipulit lisätään kuivattujen maisteiden kanssa samaan aikaan. Reseptiä on nyt korjattu tältä osin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.