
Paistetut jättikatkaravunpyrstöt saavat ihanan makunsa anisviinasta, sitruunasta ja oreganosta. Tarjoa ne alkupalana rapeakuorisen leivän kanssa.
Uuden vuoden ruokatarjoilussa monet suosivat tapas-tyylistä pikkupurtavaa. Pöytään kootaan monenlaisia pieniä herkkuja, joista jokainen voi koota itselleen sopivan napostelulautasen.
Jättikatkaravunpyrstöt tuovat pientä luksuksen tuntua juhlapöytään. Ravut kannattaa valita kauppakassiin, jos niistä löytyy ASC-sertifiointimerkintä. Tällöin ravut ovat kestävästi viljelty.
Oheisessa reseptissä ravut saadaan maistumaan välimerelliseltä, sillä ne paistetaan pannulla herkullisen yrttisessä mausteseoksessa. Mausta löytyy tuoreita ja kuivattuja yrttejä, valkosipulia, säilöttyjä sitruunoita sekä anisviinaa, joka tuo makuun raikkaan ja aavistuksen makean vivahduksen.
Oreganoravut
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja kuivaa ne huolellisesti.
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori sitruunat terävällä veitsellä ja suikaloi kuoret. Jätä suolaisen karvas sisus käyttämättä. Hienonna oregano ja persilja.
-
Laita öljy, valkosipuli, paprikajauhe, kuivattu oregano ja chilirouhe pannuun. Lämmitä, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Nosta lämpöä ja kaada anisviina pannuun. Kiehauta ja lisää ravut ja sitruunankuoret. Paista kovalla lämmöllä sekoittaen, kunnes ravut ovat kauniin vaaleanpunertavia, noin 2–4 minuuttia.
-
Purista sitruunamehu pannuun ja lisää yrtit. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.
Voisiko joku joskus esitellä rapureseptin, jossa ei ole valkosipulia.
No ei niin vaikeaa ole jättää valkosipulia pois, jos ei siitä pidä.
Aika helposti saa rapureseptin ilman valkosipulia, kun jättää yllä olevasta reseptistä valkosipulin pois. Eihän se sen vaikeampaa ole.
Makuhan siinä toki kärsii, mutta ei se suoranaisesti mikään pakollinen aines ole. Fodmap-ruokasivustoilta voi etsiä korvikkeita valkosipulille, mutta eivät ne tietenkään mitenkään yksi-yhteen ole.
Ohjeessa pyydetään kuorimaan sitruunat, onko kyseessä säilötty sitruuna (esim. Alfez)
Miksi IS artikkelissa on klikkiotsikko, jossa kerrotaan reseptin sisältävän ravunpyrstöjä? Ravunpyrstö on täysin eri asia ja eri makuinen kuin katkaravun- tai jättikatkaravunpyrstö. Vrt sipuli - valkosipuli, ahven - meriahven, minttu - piparminttu, kakku - pannukakku. Tarkkuutta teksteihin, kiitos.
Koska nuo valkosipulit lisätään, ei ole mainittu ohjeessa?
Hei,
hyvä huomio, valkosipulit lisätään kuivattujen maisteiden kanssa samaan aikaan. Reseptiä on nyt korjattu tältä osin.