
Omenalla täytetty pannarirulla kutkuttaa nostalgia-antureita ja hivelee makuhermoja. Tuttu pannari on kiepsautettu kätevästi rullalle ja täytetty karamellisoiduilla omenoilla.
Karamellinen omenapannarirulla
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin pannukakku. Riko kananmunat kulhoon ja lisää jauhot. Sekoita tahnamaiseksi. Lisää maitoa vähitellen, samalla voimakkaasti sekoittaen. Lopun maidon voi lisätä vauhdikkaammin. Sekoita sokeri, kaneli ja suola taikinaan. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
- Kuori ja kuutioi omenat. Laita voi ja sokeri paistinpannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri sulaa ja muuttuu kinuskin väriseksi. Varo sokerin palamista! Lisää omenat ja jatka paistamista keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Kypsennä pannaria uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsää ja saanut pintaansa kauniin ruskean värin. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Mausta halutessasi ripauksella tomusokeria.
- Levitä kerma jäähtyneelle pannarille ja kerman päälle kinuskiomenat. Kääri rullaksi kuten kääretorttu.
1 rkl vai 1 tl kanelia?
1 tl kanelia ja 1 rkl sokeria. Reseptiä tarkennettu :)