
Nyt on vihdoin aika vapauttaa keittäjät kuorimisen vaivasta. Sosekeitto siivilöidään, joten kuoren palaset eivät haittaa – päinvastoin: ne tuovat pähkinäistä makua. Kuoriminen on tarpeen vain, jos tavoittelee soppaan kirkkaan valkoista väriä.
Maa-artisokkakeitto ja salviaöljyä
Ainekset
Työvaiheet
-
Harjaa (ja halutessasi kuori) ja paloittele maa-artisokat. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet.
-
Sulata voi ja kuullota maa-artisokkaa ja sipulia keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista parin minuutin ajan. Lisää kasvisliemi, kerma ja rosmariini ja keitä noin 10 minuuttia.
-
Tee sillä aikaa salviaöljy. Hienonna salvia ja kevätsipuli tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä täydellä teholla parin minuutin ajan. Siivilöi ja säilytä pullossa.
-
Soseuta maa-artisokkakeitto ja siivilöi se. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa salviaöljyn kanssa.
Täällä ei ole tuoretta salviaa saatavilla. Käykö kuivattu ja paljonko sitä laitetaan?
Hei, kuivatuista yrteistä ei oikein voi tehdä yrttiöljyä. Halutessasi voit kokeilla tehdä öljyn jostain muusta yrtistä.