
Hieman pähkinäinen reblochon-juusto sulaa kermaisten, valkoviinillä ja pekonilla maustettujen perunoiden päälle. Täydellisempää myöhäisillan ruokanautintoa on vaikea kuvitella!
Pimeät illat houkuttelevat pitämään illanistujaisia kynttilänvalossa. Usein silloin tekee mieli jotain lämmintä ja tuhtia mutta helppoa ja extraherkullista.
Perunaa, pekonia ja juustoa sisältävä tartiflette on täydellinen tarjottava pienen porukan illanviettoon. Tartifletteen käytetään keitettyjä perunoita, jotka siivutetaan ohueksi ja kootaan uunivuokaan kerroksittain pekoni-sipulisilpun ja juuston kanssa. Paistos saa olla uunissa niin kauan, että päällimmäinen juustokerros on sulanut ja saanut aavistuksen väriä.
Tartiflette tulee Ranskan vuoristoseudulta, ja siinä käytetty Reblochon-juusto on niin ikään sieltä kotoisin. Reblochon on puolipehmeä juusto, jossa pähkinäistä ja voisen täyteläistä makua.
Tartiflette
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat. Keitä ne kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Valuta hyvin ja anna jäähtyä.
- Kuori ja viipaloi sipuli. Sulata voi pannussa ja paista siinä sipulia ja pekonia, kunnes sipuli on pehmentynyt ja ainekset ovat saaneet väriä. Lisää viini ja keitä, kunnes viini on lähes haihtunut. Sekoita kerma joukkoon ja siirrä pannu sivuun.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä uunivuoka. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi. Hankaa valkosipulinpuolikkaita uunivuoan sisäreunoja vasten.
- Viipaloi hieman jäähtyneet perunat. Halkaise juusto kahdeksi kiekoksi.
- Levitä puolet perunoista vuokaan ja lisää puolet sipuli-pekoniseoksesta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta juustopuolikas päälle ja peitä se lopuilla perunoilla ja sipulipekonilla. Lisää toinen juustopuolikas päälle.
- Paista uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Jos haluat juustolle rapean pinnan, laita paistos grillivastusten alle muutamaksi minuutiksi.
Voisiko bekonin korvata jollakin?
Voiko valkkarin korvata jollain muulla?
On kyllä enimmäkseen energiasisällöltään tuhteja nämä ohjeet.
Kai se on sitten hankala tehdä hyvää muutoin kuin lisäämällä paljon voita/ pekona/ kermaa/ juustoa tai jotakin muuta hyvää makua tuovaa.
Hei,
jos pekonin haluaa korvata jollain kasviperäisellä, voisi kokeilla sieniä tai ohueksi siivutettua ja rapeaksi paistettua savutofua. Myös kuivattu sipulirouhe sopii makumaailmaltaan ruokaan ja tuo kaivattua rapeutta. Se kannattaa ripotellä päälle ehkä vasta uunin jälkeen.
Valkoviiniä ei ole kovin suositeltavaa korvata, mutta halutessaan voi kokeilla lisätä pannulle kerman kanssa pienen määrän valkoviinietikkaa.
Voiko tämän herkulliselta vaikuttavan ohjeen kaikki ruoka-aineet korvata jollain muulla? Tämä oli ensihämmästyksen jälkeen ainoa kysymys, joka tuli mieleen kommentteja lukiessani. Miksi ihmeessä pekoni ja valkoviini pitäisi korvata joillain muilla, porkkanoilla ja vedellä vai? Kohta 9 vuotta Suomesta poissa asuneena tuntuu sikäläinen terveysfasismi saaneen vain lisää vettä myllyynsä.
Mistä Reblochonia voi ostaa??? Suomests ei saa oikeita juustoja kuin muutamasta kaupasta ja niistäkin aika rajatusti.
Lidlistä olen ostanut kyseistä juustoa.