Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 212 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kahvikissan päiväuni! Kunnolla viilennetty, paistettu juustokakku ja lämmin kahvikinuski ovat täydellinen yhdistelmä. Tämän juustokakun pohjassakin maistuu kahvi.

Kuvassa näkyvä juustokakku on aivan tavallinen paistettava juustokakku. Pohja sekoitetaan keksimurskasta ja voisulasta ja päälle valmistetaan ranskankerman pehmentämä tuorejuustotäyte.

Silti se on suloisen makuista. Pohjan keksimurskaan lisätty pikakahvijauhe saa kakun maistumaan vienosti kahvilta. Täytteessä on juuri sopivasti vaniljaa ja sitruunaa.

Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä paistamisen jälkeen jääkaapissa muutaman tunnin tai jopa yön ajan. Tähän kiteytyy myös kakun herkullisuuden salaisuus: se tarjotaan kylmänä lämpimän kahvikinuskin kanssa.

Voit siis tehdä kakun hyvin päivää ennen tarjoamista jääkaappiin. Kolmen aineksen kinuskin ehtii puolestaan keitellä vaikka samalla, kun laittaa kahvin tippumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
30 min + 45 min kypsentäminen + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Pieni juustokakku ja kahvikinuski

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
digestive-keksejä
2
tl
pikakahvijauhetta
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa (28 % rasvaa)
200
g
tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
2
munaa (M-koko)
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunamehua
Kahvikinuski
2
dl
vispikermaa
dl
fariinisokeria
2
tl
pikakahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää pikakahvijauhe ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm) leivinpaperilla. Taputtele muruseos lusikalla vuoan pohjalle sekä muutaman sentin korkeudelle reunoille.
  3. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokerit ja sitruunamehu keskenään. Kaada täyte vuokaan.
  4. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä vielä 15 minuuttia.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta vadille. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten peitettynä jääkaappiin viilenemään. Kakun voi nauttia haaleanakin, mutta parhaimmillaan se on jääkaappikylmänä.
  6. Valmista kinuski. Mittaa kerma, fariinisokeri ja pikakahvijauhe kattilaan. Anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
  7. Tarjoa kylmä juustokakku lämpimän kahvikinuskin kanssa.
     

Kommentit (2)

Vierailija

Oikein hyvää, mutta täytteestä tulee niin paksu, että hyytymiselle jääkaapissa kannattaa antaa ainakin muutama tunti aikaa.

Mila112

Aivan ihana juustokakku. Teen aina tarkkaan ohjeen mukaan ja onnistuu. Kesällä laitan päälle tuoreita marjoja, myös vadille reunalle. Kahvikinuski helppo ja kruunaa hienon maun. 10+

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.