
Äkilliseen blinihimoon toimivat leivinjauheella kohotetut uuniblinit. Ne täytetään raikkaalla savulohitahnalla.
Blinien valmistuksessa aikaa vievin vaihe on taikinan kohottelu ja paistaminen yksitellen pannulla. Tässä pikablinien ohjeessa ohitetaan nämä molemmat.
Ideana on valmistaa taikina, joka kohotetaan leivinjauheella. Lisäksi blinit kypsennetään pannulla, mutta hellan sijaan uunissa. Siellä ne kohoavat kuohkeiksi ja kypsyvät tasaisesti.
Jotta blinien kypsentäminen tällä tavoin olisi järkevää, tarvitset useamman blinipannun, jotka mahtuvat yhtä aikaa uuniin. Yhtä hyvin voit paistaa taikinasta yhden ison uuniblinin esimerkiksi neliskanttisessa brownievuoassa.
Blinien täytteeksi sopii esimerkiksi savukalatahna. Sen ehtii sekoittaa valmiiksi blinien paistuessa.
Pikablinit ja savukalatahna
Ainekset
Työvaiheet
- Laita neljä blinipannua (Ø 14–16 cm) kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kirkasta voi (ks. ohje alla).
- Tee savukalatahna. Irrota kala ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi. Sekoita ne ranskankerman ja majoneesin kanssa. Hienonna kevätsipulit, raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kevätsipuli, kuoriraaste, mehu, kaprikset ja tilli tahnaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita jääkaappiin.
- Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja öljy tai voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhot muna-maitoseokseen.
- Voitele kuumat pannut rypsiöljyllä tai kirkastetulla voilla. Kaada taikina pannuihin. Paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes blini on kypsä. Valele kirkastettua voita päälle.
- Lusikoi täyte blineille. Koristele hienonnetulla sipulilla, tillillä ja mädillä.
Vinkki Voit tehdä taikinasta yhden ison uuniblinin. Paista taikinaa uunivuoassa (noin 20 cm x 30 cm) 15–20 minuuttia.
Kirkastettu voi: Sulata 150 grammaa voita kattilassa. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Valuta kirkas voi toiseen astiaan niin, että vaalea saakka jää kattilaan. Heitä sakka pois.
8 munaa?! Ei tuo ole mikään blini, vaan kuiva uunimunakas.
Ja sen verran että se voista erottuva valkoinen osa ei ole nimeltään "sakka", vaan hera ja heraa ei todellakaan heitetä pois, vaan sen voi käyttää vaikka leipätaikinaan.