Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 551 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Raastetusta porkkanasta ja inkivääristä paistetaan ihanat fritterit. Helppo arkiruoka on nopea ja edullinen.

Voit tehdä lisäksi granaattiomenacouscousia, ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, noin 10 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanafritterit

Ainekset

500
g
porkkanaa
2
cm:n pala
inkivääriä
2
munaa
2
rkl
vehnäjauhoja
mustapippuria
1
tl
suolaa
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja inkivääri. Raasta ne karkeaksi raasteeksi.
  2. Sekoita kulhossa porkkanaraaste, munat, jauhot ja mausteet.
  3. Kuumenna pannu. Paista seoksesta öljyssä keskilämmöllä frittereitä. Paistoaika on muutama minuutti molemmin puolin.

Kommentit (1)

PennyPiste
Seuraa 
Liittynyt5.11.2016

Vähän epäilytti jo aineksia katsellessa ja pelko osoittautui todeksi: pihvit maistui varovaisesta käytöstä huolimatta vain ja ainoastaan inkiväärille. Sääli, hyvälle porkkanapihviohjeelle olisi ollut käyttöä=(. Mielestäni hyvässä ruoassa maut ovat tasapainossa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mustakaali sopii täydellisesti pannuun kuhan, kirsikkatomaattien ja maukkaiden jyvien kaveriksi. Arkikelpoinen kalapannu valmistuu alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-kaalipannu

Ainekset

¼
purjosipuli
2
valkosipulinkynttä
1
l
mustakaalia suikaloituna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
2
dl
vettä
½
kasvisliemikuutio
2
dl
ateriajyviä (Myllärin)
600
g
ruodotonta kuhafileetä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna purjo- ja valkosipulit. Säästä puolet valkosipulista kuhan maustamiseen. Poista mustakaalista keskiruoti ja suikaloi lehdet. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja paista sipuleita ja kaalia muutama minuutti.
  2. Lisää kirsikkatomaatit, mausteet, rosmariini, vesi, liemikuutio ja ateriajyvät. Anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kuha annospaloiksi. Sekoita öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Lisää hienonnettu valkosipuli. Pyörittele kuhapalat mausteöljyssä ja lado pannuun jyvä-tomaattiseoksen päälle. Kypsennä kannen alla 2–3 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)