Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 556 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihastuttavan helppo arkiruoka syntyy kananpojan paistileikkeistä ja rennon ronskisti paloitelluista kasviksista. Valkosipulia ei edes kuorita!

Pehmenneitä tomaatteja, kurtistuvia paprikoita. Joskus kotoa löytyy vihanneksia, jotka eivät ole enää aivan salaattikelpoisia, mutta sopisivat mainiosti ruoanlaittoon. Helppo ratkaisu on paahtaminen, joka sopii hyvin monenlaisille kasviksille aina parsakaaleista kirsikkatomaatteihin.

Oheisessa ohjeessa vihannekset pilkotaan pellille broilerin paistileikkeiden viereen. Reiluiksi paloiksi leikatut kasvikset paahtuvat samassa ajassa kuin leikkeet kypsyvät. Maun takaa savupaprikalla maustettu öljy, jota sivellään ennen paahtamista kaikkien ainesten päälle.

Jos pitää oikein mureasta broilerista ja hyvin paahtuneista kasviksista, voi alentaa uuninlämpöä ja paahtaa aineksia vielä ohjeen aikaa pidempään. Broilerin paistileikkeet sisältävät sidekudosta ja rasvaa, minkä ansiosta ne säilyttävät hyvin mehevyytensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-paprikapelti

Ainekset

4
tomaattia
2
punasipulia
2
(eriväristä) paprikaa
1
pkt (noin 600 g)
kananpojan paistileikkeitä
½
tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
½
ruukkua
tuoretta timjamia
Paprikaöljy
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa tomaatit neljään osaan leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja lohko sipulit ja paloittele paprika joukkoon. Levitä paistileikkeet viereen, mausta ne noin puolella teelusikallisella suolaa. Laita valkosipulinkynnet kuorineen pellille ja revi puolet timjamista päälle.

  3. Sekoita paprikaöljyn ainekset keskenään ja kaada tasaisesti ainesten päälle.

  4. Kypsennä noin 25 minuuttia. Purista paahdetut valkosipulinkynnet kuorestaan. Ripottele lisää tuoretta timjamia päälle.

Kommentit (8)

Vierailija

Ihmettelen aina näitä lyhyitä paistoaikaa näissä resepteissä. Ainakaan minulla ei tule kypsäksi tuossa ajassa vaikka on ihan hyvälaatuinen kiertoilmauuni.

Vierailija

Nuo paistileikkeet ovat aika pieniä, kyllä niille tuo 25 minuuttia riittää. Broilerin filepihveille riittää 20 minuuttiakin 225 asteessa, ei ole raa'aksi jäänyt.

Vierailija

Sipuliin saa maketta vasta pidemmällä paahtoajalla. Samoin paprika.

Vierailija

Sipuliin saa makeutta liedellä miedolla lämmöllä pannulla pitkään hauduttaen. Uunissa 225 asteessa "pitkällä paahtoajalla" se vain palaa karrelle kuivaksi ja kitkeräksi.

Vierailija

Paistileikkeet on parhaimmillaan kun ovat ylikypsiksi haudutettuja. Pidin uunissa miedolla lämmöllä yli tunnin.

Vierailija

Olen samaa mieltä ylipäätään kaikkien reseptien lyhyistä paistoajoista. Tätä herkullists ruokaa kypsennän 45 min. 200 astetta.

Vierailija

Luulliset paistileikkeet vaativat pidemmän kypsennysajan 45 min.

Emppupemppu

Mun lapset pyysi tätä taas joten hyvää on, kun muistivat monen viikon takaista ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.