
Erityisen makoisien uunikasvisten salaisuus piilee kevyessä karamellisoinnissa. Kasvikset valellaan kevyesti vaahterasiirapilla ennen paistamista, jolloin niiden pinta rapeutuu.
Helmikuskus on isorakeista kuskusia, jota löytää hyvinvarustelluista ruokakaupoista. Se ei puuroudu ja siihen jää aina hieman purutuntumaa, joten se sopii erinomaisesti salaatteihin ja keittoihin.
Karamellisoidut kasvikset ja helmikuskus
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa ne suupaloiksi. Irrottele kukkakaali nupuiksi. Leikkaa valkosipulista ”hattu” irti. Laita kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja siirappia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kauniin värisiä. Kääntele kasviksia paiston aikana. Ripottele päälle ras el hanout.
-
Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Sekoita joukkoon yrttisilppu, appelsiinimehu, kuoriraaste ja chili.
-
Nosta tarjoilulautasille kasviksia ja kuskusia. Lisää halutessasi joukkoon linssejä, broileria tai lihaa. Viimeistele halutessasi za’atar-mausteella ja granaattiomenansiemenillä. Tarjoa paksun jogurtin kanssa. Jogurtin voi halutessaan maustaa suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.
Erittäin hyvää. Suosittelen.