Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Paista kala vain toiselta puolelta. Kun kala ei enää ole läpikuultavaa, se on kypsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + suolaus 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rakuunakuha

Ainekset

600
g
ruodottomia kuhafileitä
Suolaliemi
4 1/2
dl
kylmää vettä
1/2
dl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
n. 30
g
voita paistamiseen
3
rakuunanoksaa

Työvaiheet

  1. Tee kalalle suolaliemi. Sekoita vettä ja suolaa kulhossa, kunnes suola on liuennut veteen. Laita kuhafileet suolaliemeen 15 minuutiksi.
  2. Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja kuivaa ne talouspaperilla.
  3. Kuumenna paistinpannu, lisää voi pannuun. Kun voi vaahtoaa, lisää kalafileet ja rakuuna pannuun. Paista kalat vain toiselta puolelta 3–4minuuttia lusikoiden samalla pannulta voita fileiden päälle. Kun kala on muuttunut läpikuultamattomaksi, se on kypsä ja valmis tarjottavaksi.
  4. Tarjoa heti papusalaatin ja sinappikerman kanssa (ks. ohjeet alla).

Rakuunalla maustettu papusalaatti

Ainekset

2
dl
mungpapuja liotettuna
1
sitruuna
1
tähtianis
200
g
neulapapuja
1
salaattisipuli
1/2
dl
oliiviöljyä
2
dl
mungpavunituja
3
rakuunanoksaa
1/4
tl
suolaa
mystapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Liota mungpapuja 8 tuntia.
  2. Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan. Kuori sitruunan keltainen kuoriosa kuorimaveitsellä veteen. Lisää tähtianis. Keitä mungpapuja vedessä 20 minuuttia. Lisää neulapavutja keitä vielä 2 minuuttia. Kaada pavut siivilään ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta. Poista tähtianis ja sitruunankuoret.
  3. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä isossa kattilassa miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Lisää keitetyt pavut ja idut kattilaan ja lämmitä hetki. Purista joukkoon hieman sitruunamehua. Hienonna rakuuna joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

(4 annosta, 30 min + papujen liotus 8 t)

Sinappikerma

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
1
dl
kala- tai kasvislientä
2
rkl
kokojyväsinappia
2
rakuunanoksaa
2
dl
kuohukermaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa kattilassa 10 minuuttia.
  2. Lisää kalaliemi, sinappi ja rakuunanlehdet. Keitä voimakkaasti 2–3 minuuttia. Lisää kerma ja keitä vielä 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

(15 min)

Kommentit (1)

SartsaI
Seuraa 
Liittynyt20.2.2016

Tästä tuli herkullinen ateria. Papusalaatti kiva lisäke, joka toimii varmasti muullekin ruualle!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Retiiseistä ravistellaan täydellisen raikas lisuke paistetuille kuhafileille ja pehmeälle perunamuusille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kuha ja hölskyretiisit

Ainekset

600
g
kuhaa fileenä
25
g
voita
½
ruukkua timjamia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua valkopippuria
HÖLSKYRETIISIT
1
nippu retiisiä
½
kurkku
1
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hölskyretiisit. Pese ja viipaloi retiisit. Halkaise kurkku. Koverra pois siemenet ja kuutioi kurkku. Lisää kasvikset kannelliseen rasiaan.

  2. Kaada kasvisten päälle etikka, sokeri ja suola. Ravista muutama minuutti.

  3. Poista kuhafileistä ruodot. Viipaloi fileet annospaloiksi.

  4. Sulata voi pannulla. Lisää timjamin oksia voihin hautumaan muutamaksi minuutiksi. Paista kalapaloja yrttivoissa noin 5 minuuttia. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

VINKKI! Tarjoa kuha perunamuusin kanssa.