Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Paista kala vain toiselta puolelta. Kun kala ei enää ole läpikuultavaa, se on kypsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + suolaus 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rakuunakuha

Ainekset

600
g
ruodottomia kuhafileitä
Suolaliemi
4 1/2
dl
kylmää vettä
1/2
dl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
n. 30
g
voita paistamiseen
3
rakuunanoksaa

Työvaiheet

  1. Tee kalalle suolaliemi. Sekoita vettä ja suolaa kulhossa, kunnes suola on liuennut veteen. Laita kuhafileet suolaliemeen 15 minuutiksi.
  2. Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja kuivaa ne talouspaperilla.
  3. Kuumenna paistinpannu, lisää voi pannuun. Kun voi vaahtoaa, lisää kalafileet ja rakuuna pannuun. Paista kalat vain toiselta puolelta 3–4minuuttia lusikoiden samalla pannulta voita fileiden päälle. Kun kala on muuttunut läpikuultamattomaksi, se on kypsä ja valmis tarjottavaksi.
  4. Tarjoa heti papusalaatin ja sinappikerman kanssa (ks. ohjeet alla).

Rakuunalla maustettu papusalaatti

Ainekset

2
dl
mungpapuja liotettuna
1
sitruuna
1
tähtianis
200
g
neulapapuja
1
salaattisipuli
1/2
dl
oliiviöljyä
2
dl
mungpavunituja
3
rakuunanoksaa
1/4
tl
suolaa
mystapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Liota mungpapuja 8 tuntia.
  2. Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan. Kuori sitruunan keltainen kuoriosa kuorimaveitsellä veteen. Lisää tähtianis. Keitä mungpapuja vedessä 20 minuuttia. Lisää neulapavutja keitä vielä 2 minuuttia. Kaada pavut siivilään ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta. Poista tähtianis ja sitruunankuoret.
  3. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä isossa kattilassa miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Lisää keitetyt pavut ja idut kattilaan ja lämmitä hetki. Purista joukkoon hieman sitruunamehua. Hienonna rakuuna joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

(4 annosta, 30 min + papujen liotus 8 t)

Sinappikerma

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
1
dl
kala- tai kasvislientä
2
rkl
kokojyväsinappia
2
rakuunanoksaa
2
dl
kuohukermaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa kattilassa 10 minuuttia.
  2. Lisää kalaliemi, sinappi ja rakuunanlehdet. Keitä voimakkaasti 2–3 minuuttia. Lisää kerma ja keitä vielä 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

(15 min)

Kommentit (1)

SartsaI
Seuraa 
Liittynyt20.2.2016

Tästä tuli herkullinen ateria. Papusalaatti kiva lisäke, joka toimii varmasti muullekin ruualle!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.