Kodin Kuvalehti on lisännyt 544 reseptiä.
Linkitetty 311 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Tulisen kanapastan salaisuus: tuore chilin & soseutetut aurinkokuivatut tomaatit. Niistä muodostuu tomaattimurskan kanssa maukas kastike.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen tomaatti-kanapasta

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
120
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
prk
tomaattimurskaa
1
ruukku
basilikaa
1
dl
oliiveita
1
tl
paprikajauhetta
400
g
broilerinfileesuikaleita
400
g
pastaa
Viimeistelyyn
parmesaanilastuja
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori  ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhdo ja hienonna chili.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  3. Kuullota sipulit ja chili pannulla öljyssä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä mausteet ja oliivit pannulle. Anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia.
  4. Kypsennä broilerisuikaleet paistinpannulla rasvassa ja lisää basilikanlehtien kanssa kastikkeeseen. Anna hautua vielä muutama minuutti ja tarkista kastikkeen maku.
  5. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi.
  6. Tarjoa pasta tomaatti-kanakastikkeen kera parmesaanilla ja basilikalla höystettynä.

Kommentit (2)

Helari
Seuraa 
Liittynyt12.3.2016

Missä vaiheessa oliivit laitetaan? Ohjeessa puhutaan monikossa mausteista mutta vain paprikajauhe on ilmoitettu. Minun oli ainakin pakko lisätä myös vettä, koska muuten 10 min kiehumisen jälkeen olisi pannulla ollut vain kuivaa tomaattia. Hyvää tuli kyllä, mutta ohje kaipaisi ehkä hieman selvennystä.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Oliivit voi lisätä mausteiden kanssa samaan aikaan. Silloin ne ehtivät vähän hautua ja kastike makustuu enemmän. Muokkasin ohjeen! Kiitos, kun huomasit tämän puutteen.

Thread has been locked.
Jaanuska on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Murskatut uuniperunat

Ainekset

Perunoita
Voita
Suolaa
Pippuria
Timjani, oregano tai rosmariini

Työvaiheet

Keitä perunat kuorineen pehmeiksi suolatussa vedessä.
Kumoa keitetyt perunat uunipellille ja murskaa niitä esim. juomalasin pohjalla tai kauhalla.
Siivuttele juustohöylällä voita perunoille.
Pippuroi ja mausta haluamasi yrtillä.
Paista 200 asteessa kunnes kullanruskeita.

Kommentit (0)

Creamer on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Tässä lasagnessa kasvikset uppoavat kuin salaa lasten suihin !

Annoksia
6
Valmistusaika
n. 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerilasagne kasviksilla

Ainekset

600
g
maustettuja broilerisuikaleita
lasagnelevyjä tarpeen mukaan
Kasvistäyte
2
porkkanaa raastettuna
1
parsakaali raastettuna
2
pilkottua sipulia
1
rs
tuorejuustoa (esim yrtti- tai sitruunamaustettu)
suolaa ja mustapippuria
Juustokastike
1
l
maitoa
1
pss
emmental-juustoraastetta
50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria

Työvaiheet

Paista broilersuikaleet. Tee kasvistäyte kuullottamalla toisessa pannussa sipulikuutiot sekä porkkana-ja parsakaaliraasteet. Anna kypsyä pehmeäksi. Lisää maustettu tuorejuusto ja mausteet.
Juustokastike aloitetaan sulattamalla voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita vimmatusti tasaiseksi, älä anna ruskistua. Lisää lämmitetty maito ja sekoita koko ajan. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa levy miedolle lämmölle. Kun kastike on sakeutunut lisää juustoraaste ja mausteet.

Nyt kootaan uunivuokaan ensin broilerit, toiseksi kasvistäyte, sitten kolmannes kastikkeesta. Lasagnelevyjä päälle. Toista sama ja lopuksi päälle viimeinen kolmannes kastikkeesta.

Paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista piirakkataikinasta valmistuvat keksit saavat viimesilauksen sormisuolasta.

Annoksia
8 cookieta
Valmistusaika
10 min + 5 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-pähkinäcookiet

Ainekset

1
pkt
kauramurotaikinaa (esim. Myllyn paras)
½
dl
cashewpähkinöitä
80
g
suklaanappeja
80
g
fudgepaloja
sormisuolaa

Työvaiheet

1 Sulata taikina ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Rouhi pähkinät. Murusta taikina leivontakulhoon. Kaada joukkoon suklaanapit ja pähkinät. Murusta sekaan fudgepalat. Sekoita sattumat hyvin taikinan joukkoon. Muotoile 8–10 palloa leivinpaperille pellille.

3 Litistä pallot kekseiksi. Sirottele jokaisen keksin päälle vähän sormisuolaa. Paista 5–7 minuuttia eli juuri ja juuri kypsiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Rakastettu pataklassikko onnistuu myös broilerista. Tee huoletta iso satsi, sillä tämän ruoan maku vain paranee jääkaapissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Burgundinpata broilerista

Ainekset

200
g
herkkusieniä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
2
laakerinlehteä
1
rosmariininoksa
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
punaviiniä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
600
g
broilerin paistileikettä

Työvaiheet

  1. Puhdista herkkusienet. Puolita, jos ne ovat isoja. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pätkiksi. Leikkaa sipulit 8 osaan ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Huuhtele broilerinpalat kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Leikkaa palat kolmeen osaan. Kuumenna padan pohjalla öljy ja ruskista palat. Lisää loput ainekset. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2 tuntia.

Kommentit (0)