Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 300 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Tulisen kanapastan salaisuus: tuore chilin & soseutetut aurinkokuivatut tomaatit. Niistä muodostuu tomaattimurskan kanssa maukas kastike.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen tomaatti-kanapasta

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
120
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
prk
tomaattimurskaa
1
ruukku
basilikaa
1
dl
oliiveita
1
tl
paprikajauhetta
400
g
broilerinfileesuikaleita
400
g
pastaa
Viimeistelyyn
parmesaanilastuja
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori  ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhdo ja hienonna chili.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  3. Kuullota sipulit ja chili pannulla öljyssä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä mausteet ja oliivit pannulle. Anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia.
  4. Kypsennä broilerisuikaleet paistinpannulla rasvassa ja lisää basilikanlehtien kanssa kastikkeeseen. Anna hautua vielä muutama minuutti ja tarkista kastikkeen maku.
  5. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi.
  6. Tarjoa pasta tomaatti-kanakastikkeen kera parmesaanilla ja basilikalla höystettynä.

Kommentit (2)

Helari
Seuraa 
Liittynyt12.3.2016

Missä vaiheessa oliivit laitetaan? Ohjeessa puhutaan monikossa mausteista mutta vain paprikajauhe on ilmoitettu. Minun oli ainakin pakko lisätä myös vettä, koska muuten 10 min kiehumisen jälkeen olisi pannulla ollut vain kuivaa tomaattia. Hyvää tuli kyllä, mutta ohje kaipaisi ehkä hieman selvennystä.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Oliivit voi lisätä mausteiden kanssa samaan aikaan. Silloin ne ehtivät vähän hautua ja kastike makustuu enemmän. Muokkasin ohjeen! Kiitos, kun huomasit tämän puutteen.

Ketju on lukittu.
Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (1)

Vierailija

Juu perunat ei kyllä hauduttamalla oikeen tykkää kypsyä joten suosittelen ensin niiden keittämistä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudelia ja nautaa vietnamilaisittain

Ainekset

1
rs
(300 g) naudan minuuttisuikaleita
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
200
g
riisinuudelia
1
iso paksoi-kaali tai ½ kiinankaalia
1
punainen chili
4
tähtianista
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
2
valkosipulikynttä
1
limetin mehu
1
ruukku minttua
½
dl
soijakastiketta
½
dl
sweet chili -kastiketta
1
tl
kalakastiketta
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja lisää riisinuudelit. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, peitä kannella ja anna nuudeleiden kypsyä 5 minuuttia. Valuta nuudelit.
  3. Hienonna kaali ja chili. Jauha tähtianikset morttelissa hienoksi.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja paista lihasuikaleita ja chiliä 2–3 minuuttia. Lisää kaalit ja paista vielä 2 minuuttia. Mausta tähtianiksella ja suolalla ja laita sivuun.
  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit, purista limetin mehu ja hienonna minttu. Yhdistä kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Sekoita siivilöidyt riisinuudelit ja paistetut lihat joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kiinalaiset ovat keksineet paperin, ruudin ja kompassin. Ei siis ole ihme, että kiinalaisittain valmistettuna jauhelihakastikekin muuttuu aivan uudenlaiseksi – ja entistä paremmaksi.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen jauhelihakastike

Ainekset

400
g
jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (500 g)
maa-artisokkaa
1
ps (250 g)
vihreitä haricot- eli tarhapapujavihreitä hari
2
rkl
öljyä
3
dl
kanalientä
3
rkl
hoisin-kastiketta (esim. Spice Up)
3
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2
rkl
maissijauhoa
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna kevätsipulit. Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Pilko pavut neljään osaan.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista jauheliha. Lisää valkosipulit, sipulinvarret, maa-artisokkakuutiot ja pavut ja paista vielä 3 minuuttia. Lisää kanaliemi, hoisin -kastike, soijakastike ja seesamiöljy. Mausta neilikalla ja keitä kastiketta kasaan 8–10 minuuttia.
  3. Sekoita maissijauho pieneen vesitilkkaan. Kaada seos kastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Kiehauta. Tarjoa kastike riisin kanssa.

Vinkki Paahda koristeeksi 3 rkl seeseminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Annoksia
2-3 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto

Ainekset

1/2
Kpl
myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
3
Rkl
Oliiviöljyä
4
Dl
Vettä
N.1
Tl
Suolaa
Ripaus
Mustapippuria
2
Dl
Vispikermaa
4
Rkl
Sulatejuustoa
Pinnalle:
Kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli.
Kuullota kurpitsaa ja sipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja pippuri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Kommentit (0)